Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum Pello v3.5 Grzania CWU tylko podczas grzania CO Subskrybuj | ||||
|
||||
dadamski38
![]() |
Cześć, mam kociol Defro evopell plus 12kW. Czy jest możliwość ustawienia grzania cwu wtedy kiedy kocioł grzeje co? Chodzi mi o to żeby kocioł nie rozpalał się tylko do grzania cwu tylko grzał w trakcie grzania co.
|
|||
|
||||
rj1972
![]() |
Jaką masz histerezę 2 dla CWU?
|
|||
|
||||
dadamski38
![]() |
25 stopni
|
|||
|
||||
rj1972
![]() |
Ustaw 30st i pompy będą pracować jak oczekujesz
|
|||
|
||||
dadamski38
![]() |
Może źle opisałem o co mi chodzi. Chodzi mi o to, że kiedy kocioł wlaczy się do grzania CO i będzie grzał CO wtedy i tylko wtedy może grzać też CWU. Kiedy kocioł nie bedzie grzał CO to CWU nie rozpali kotła.
|
|||
|
||||
rj1972
![]() |
Najlepiej pogadaj ze swoim instalatorem bo to on może rozwiązać zagadnienie. Podłacz i udostępnij sterownik w sieci. Mam wrażenie jakbyś przeszedł z kopciucha na jednej pompie CO na nowoczesną instalację z kotłem pelletowym i nie do końca akceptował jak to działa.
Zainwestuj i zabuduj porządny bufor i rozwiąze problem albo pozorny dylemat. Możesz wyłączyć obwód CWU i włączyć grzałkę elektryczną. Ustaw histereze 2 na 30st w CWU bo możliwe że to zniekształca Twoją ocenę. Pracujesz w priorytcie z CWU a to też może być ciekawostka. |
|||