Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum Pello v3.5 jaki polecacie czujnik temp wew Subskrybuj | ||||
|
||||
Edelmuller
![]() |
mozecie polecic jakis czujnik temperatury wewnetrznej bo ten stary przewodowy przestał działac. kupiłem na szybko cos takiego https://www.techsterowniki.pl/p/st-294-v1
ale piec go nie widzi (chyba ze cos zle robie) i szukam czegos na kabel co bedzie działało.
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Ten czujnik Techa działa jako termostat ( włącz/wyłącz po dogrzaniu pomieszczenia ), czytać drogi termometr pokojowy , w ustawieniach obwodów CO - Typ regulatora pokojowego , musisz wybrać opcję - Termostat zewnętrzny 😉
dodane 2024-10-07 23:22Ps. Osobiście polecam oryginalne, dedykowane czujniki temp.wew. i zew. przewodowe jak nie ma problemu z podłączeniem kabli albo najlepiej bezprzewodowe z wyświetlaczem, do których działania potrzebny jest zakup modułu radiowego . Wszytko znajdziesz w zakładce sklep , polecam 🙂 dodane 2024-10-07 23:24https://sklep.esterownik.pl/kategoria/4 |
|||
|
||||
Edelmuller
![]() |
Dawałem go jako termostat w ustawieniach ale nic sie nie działo.. wiem ze najlepiej dedykowany tylko ta cena troche z kosmosu jest... tamten juz oddałem u szukam czegos co by działalo w rozsadnych pieniadzach
|
|||
|
||||
rj1972
![]() |
Skoro stary niby padł a nowy termostat nie zadziałał to może nie wina urządzeń a kabla. Za kilkanaście ziko kupisz nowy stary po kablu. Za 350 ziko kupisz moduł RM1 i czujnik wew BT4 który jest tańszy jak BT5. Przynajmniej pewny zestaw który możesz rozbudować o kolejne czujniki.
Polecam wydać raz a porządnie. |
|||
|
||||
leON22
![]() |
@Edelmuller , a czy po wprowadzeniu zmian w ustawieniach ( przypisania czujnika ) restartowałeś sterownik , bo to może być przyczyna że ster go nie widział ?
|
|||
|
||||
rj1972
![]() |
leON22
Edelmuller napisał » 2024-10-09 18:17 ... tamten juz oddałem u szukam czegos co by działalo w rozsadnych pieniadzach ![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Podepnie ten czy tamten i znowu będzie problem , zresztą nie mój 👍
|
|||