Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eSterownik.pl Czy moge sterować zaworem 4d Subskrybuj | ||||
|
||||
darek1981
![]() |
Witam mam pytanie posiadam piec ogniwo Eco plus 16kw klasa 4
Aplikacją ecoal 1.1.0.48 i chciałbym kupić silownik zaworu 4d Bo np jak wszyscy wychodzą z domu a po godzinach porannych chciałbym obniżać temperaturę Na kaloryferach które mam na drugim piętrze, czy podczas pracy kotła Retorowy-grupowy , będę mógł regulować zaworem aby obniżyć temperaturę na kaloryferach , pozdrawiam dodane 2024-10-07 08:22 ![]() ![]() |
|||
|
||||
rj1972
![]() |
Bezpieczniej będzie jak podasz jaką masz wersję sterownika. 2 lata temu pisałeś że zrobiono Tobie aktualizację do wersji 3.5 ale tak trochę to nie jest jasne.
dodane 2024-10-07 09:30Niewątpliwie taki siłownik to duże udognienie. |
|||
|
||||
darek1981
![]() |
Wersją oprogramowania 1.1.35.30
Wersją sprzętu 3,5 Chodzi mi oto czy będę mógł przez telefon ecoal sterować tym zaworem 4d aby obniżać temperaturę na kaloryferach |
|||
|
||||
rj1972
![]() |
Ecoal v3.5. Tak.
Do kompletu potrzebujesz czujnik temp T1. |
|||
|
||||
darek1981
![]() |
Ok czujnik mam bo kiedyś dostałem go z piecem , zamówię silownik dedykowany do zaworu i podłącze, dziękuję za pomoc i pozdrawiam , odezwę się jeszcze
|
|||
|
||||
PAndrzej
![]() |
mozna sterowac zaworem ale tylko podczas pracy poeca na recznym bo automat sam steruje otwarciem i zamknieciem zaworu możesz jedynie ustawic kont max otwarcia i będzie utrzymyeał go na auto.
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
@PAndrzej co to za farmazony pan piszesz 😕 ❓ Automat sam nie wysteruje odpowiednio zaworem 4d bez zamontowanego wcześniej czujnika temp.za nim, jak wyżej napisał @rj1972. W trybie ręcznym można go jedynie zamknąć lub otworzyć .
|
|||