Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum Pello v3.5 regulator pokojowy st 292 v.2 Subskrybuj | ||||
|
||||
dlugi667
![]() |
witam, mam podłączony kocioł ze sterownikiem apck slim i chcę podłączyć do niego regulator pokojowy st 292 i teraz pytanie jak? w sterowniku odnalazłem odpowiednie gniazdo na kabel dwużyłowy lecz nie wiem gdzie powinien być przewód COM a gdzie NO. nigdzie w instrukcji nie jest to opisane. teoretycznie sterownik informuje mnie że pomieszczenie jest dogrzane ale na wyświetlaczu pokazuje się ikonka czerwonego domku i nie wiem czy też taka powinna być, poza tym diody na wyświetlaczu nie migają pod wpływem zmian w otoczeniu , świeci się tylko dioda zasilania. proszę o pomoc i przepraszam za błędy interpunkcyjne piszę pod wpływem bezsilności.
dodane 2024-08-24 11:49 problem rozwiązany, kable od sterownika komunikacji trzeba było odwrócić w podłączeniu do sterownika i zmienić histerezę na mniejszą |
|||
|
||||
RutRut
![]() |
Witam.
Potrzebuje pomocy żeby mi wszystko gadało jak trzeba. A wiec zakupiłem sterownik wewnetrzny firmy TEch S-292-v3 i chciał bym to zesprzęglic z moim piecem Defro evopel 12 kw, sterownik już podpiałem com-no do pieca na sterownik T.wewnetrzna, teraz jezeli chciałbym piec miec ustawiony na Auto-lato to jak ustawic programator? czujnik zewnetrzny terz podłączony, na TECH ustawione 2 zakresy dzień-noc temp dzień 22* a noc 19*,i po przekroczeniu tem.22 piec nadal pracuje Tak to ma być? |
|||
|
||||
hektor
![]() |
Według mnie sterownik powinien być podłączony na com-nc, gdyż po osiągnięciu zadanej temperatury styk powinien się rozewrzeć i wyłączyć kocioł
|
|||
|
||||
Michal86
![]() |
Nie mam pojęcia po jakiego grzyba kupujecie zewnętrzne sterowniki pokojowe. Żeby pochwalić się sąsiadowi kolorowym wyświetlaczem na ścianie?
Przecież są dedykowane do pello na stronie które oferują pełnię możliwości sterownika. A jeżeli chcesz się pochwalić sąsiadowi to załóż niepotrzebny tablet na ścianie i włącz apke od kotła 😋 dodane 2024-10-16 10:45Chodzi oczywiście o czujniki temperatury. Sam sterownik posiada funkcję regulatora pokojowego. I ma wiele możliwości i konfiguracji. Z zewnętrznym regulatorem masz możliwość tylko grzanie i "nie" grzanie. |
|||