Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Problem polega aktualizacji sterownika. Subskrybuj | ||||
|
||||
mariuszlol23
![]() |
Witam.
Zaktualizowałem ostatnio sterownik i wyszedl wczoraj pewien błąd. Mianowicie po wyłączeniu prądu i powrocie zasilania piec wszedł w tryb ręczny i przez to się wygasił. Na starym sterowniku nie było takiego problemu. Można to jakoś ustawić żeby wchodził w automat po włączeniu? |
|||
|
||||
mnich
![]() |
Witam
Proszę wejść w listę alarmów. Sterownik po włączeniu zasilania był w ręcznym dlatego, że wcześniej wystąpił alarm stb oraz termika kotła. Alarmy prawdopodobnie zostały wywołane przez spadek napięcia w sieci. |
|||
|
||||
mariuszlol23
![]() |
Witam. Podobna sytuacja dnia 14.07.2024. Na Alarmach informacja o wystopieniu alarmu termicznego oraz STB. Problem w tym że prad był cały czas a na piecu w momencie wystąpienia alarmu termicznego było 73-72 stopni. Momentami jest więcej i nic się nie dzieje. Tak jak mówiłem jedyna zmiana to była aktualizacja sterownika.
Chyba ze jakiś czujnik się sypie? |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Mariusz prąd mógł być cały czas ale w sieci wystąpił krótki spadek napięcia , którego nie lubią nasze sterowniki i generują w/w błędy 😕
|
|||
|
||||
mariuszlol23
![]() |
Chyba czas zainwestować w stacje i akumulator hehe
|
|||
|
||||
tplink
![]() |
leON22 napisał » 2024-07-16 01:42 Leon ma rację u mnie ostatnio były problemy z prądem i występował wyżej wymieniony błąd, nawet jak było w gniazdku 110 to też ten błąd się pojawiał.
Mariusz prąd mógł być cały czas ale w sieci wystąpił krótki spadek napięcia , którego nie lubią nasze sterowniki i generują w/w błędy 😕 |
|||