Forum eCoal.pl v3.5 Problem polega aktualizacji sterownika. Subskrybuj | ||||
|
||||
mariuszlol23
|
Witam.
Zaktualizowałem ostatnio sterownik i wyszedl wczoraj pewien błąd. Mianowicie po wyłączeniu prądu i powrocie zasilania piec wszedł w tryb ręczny i przez to się wygasił. Na starym sterowniku nie było takiego problemu. Można to jakoś ustawić żeby wchodził w automat po włączeniu? |
|||
|
||||
mnich
|
Witam
Proszę wejść w listę alarmów. Sterownik po włączeniu zasilania był w ręcznym dlatego, że wcześniej wystąpił alarm stb oraz termika kotła. Alarmy prawdopodobnie zostały wywołane przez spadek napięcia w sieci. |
|||
|
||||
mariuszlol23
|
Witam. Podobna sytuacja dnia 14.07.2024. Na Alarmach informacja o wystopieniu alarmu termicznego oraz STB. Problem w tym że prad był cały czas a na piecu w momencie wystąpienia alarmu termicznego było 73-72 stopni. Momentami jest więcej i nic się nie dzieje. Tak jak mówiłem jedyna zmiana to była aktualizacja sterownika.
Chyba ze jakiś czujnik się sypie? |
|||
|
||||
leON22
|
Mariusz prąd mógł być cały czas ale w sieci wystąpił krótki spadek napięcia , którego nie lubią nasze sterowniki i generują w/w błędy 😕
|
|||
|
||||
mariuszlol23
|
Chyba czas zainwestować w stacje i akumulator hehe
|
|||
|
||||
tplink
|
leON22 napisał » 2024-07-16 01:42 Leon ma rację u mnie ostatnio były problemy z prądem i występował wyżej wymieniony błąd, nawet jak było w gniazdku 110 to też ten błąd się pojawiał.
Mariusz prąd mógł być cały czas ale w sieci wystąpił krótki spadek napięcia , którego nie lubią nasze sterowniki i generują w/w błędy 😕 |
|||