W nowym sofcie do sterowników PELLO dodaliśmy obsługę BUFORA. Więcej informacji na forum lub w tym pliku
Forum  eCoal.pl v3.5  Problem polega aktualizacji sterownika. Subskrybuj
2024-06-20 16:49
  mariuszlol23 Posts: 41 Ostrzeżenie: 0
Witam.
Zaktualizowałem ostatnio sterownik i wyszedl wczoraj pewien błąd. Mianowicie po wyłączeniu prądu i powrocie zasilania piec wszedł w tryb ręczny i przez to się wygasił. Na starym sterowniku nie było takiego problemu. Można to jakoś ustawić żeby wchodził w automat po włączeniu? 
2024-06-24 13:18
  mnich Posts: 279 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM /SERWIS
Witam
Proszę wejść w listę alarmów. 
Sterownik po włączeniu zasilania był w ręcznym dlatego, że wcześniej wystąpił alarm stb oraz termika kotła. Alarmy prawdopodobnie zostały wywołane przez spadek napięcia w sieci. 
2024-07-16 00:46
  mariuszlol23 Posts: 41 Ostrzeżenie: 0
Witam. Podobna sytuacja dnia 14.07.2024. Na Alarmach informacja o wystopieniu alarmu termicznego oraz STB. Problem w tym że prad był cały czas a na piecu w momencie wystąpienia alarmu termicznego było 73-72 stopni. Momentami jest więcej i nic się nie dzieje. Tak jak mówiłem jedyna zmiana to była aktualizacja sterownika. 
Chyba ze jakiś czujnik się sypie? 
2024-07-16 01:42
  leON22 Posts: 6524 Ostrzeżenie: 3
Mariusz prąd mógł być cały czas ale w sieci wystąpił krótki spadek napięcia , którego nie lubią nasze sterowniki i generują w/w błędy 😕
2024-07-16 10:16
  mariuszlol23 Posts: 41 Ostrzeżenie: 0
Chyba czas zainwestować w stacje i akumulator hehe
2024-07-16 18:33
  tplink Posts: 24 Ostrzeżenie: 0
leON22 napisał » 2024-07-16 01:42
Mariusz prąd mógł być cały czas ale w sieci wystąpił krótki spadek napięcia , którego nie lubią nasze sterowniki i generują w/w błędy 😕
Leon ma rację u mnie ostatnio były problemy z prądem i występował wyżej wymieniony błąd, nawet jak było w gniazdku 110 to też ten błąd się pojawiał.
Users on-line: CZACHA1906