W nowym sofcie do sterowników PELLO dodaliśmy obsługę BUFORA. Więcej informacji na forum lub w tym pliku
Forum  eSterownik.pl  Nowa wersja strony ES (esterownik.pl) panelu do zdalnego zarządzania sterownikiem. Subskrybuj
First pagePrevious page3 / 3Next pageLast page
2024-06-15 05:47
  marena Posts: 81 Ostrzeżenie: 0
jandomm napisał » 2024-06-14 09:07
Mam pytanie...
Czy w nowej wersji strony_es można wyswieetlić schemat instaacji ?????

-a jeżeli tak to jak to zrobić ????





także zainteresowany
lub czy jest możliwy powrót do starszej wersji?


2024-06-15 10:12
  MateoKoc Posts: 480 Ostrzeżenie: 0
rj1972 napisał » 2024-06-14 11:05
MateoKoc napisał » 2024-06-13 17:18
Zauważyłem, że można zmienić nazwę urządzenia bez logowania. 
Także nie zdziwcie się, jak ktoś wam zmieni dla zabawy, albo na złość.

Ciekawe. Bo moje urządzenie nazywało się rj1972  a teraz jest romjar. Przypadek z automatu czy jakiś psikus ? 
Ja tego nie zmieniałem. 

Już naprawili błąd. Miejmy nadzieję, że nie ma innych tego typu kwiatków.
2024-06-19 00:55
  leON22 Posts: 6524 Ostrzeżenie: 3
Co naprawili  Dalej jestem leON222 i za ciula, nie mogę tego zmienić 😕 Oczywiście mowa o apce na androida .
2024-06-19 11:20
  MateoKoc Posts: 480 Ostrzeżenie: 0
leON22 napisał » 2024-06-19 00:55
Co naprawili  Dalej jestem leON222 i za ciula, nie mogę tego zmienić 😕 Oczywiście mowa o apce na androida .
Ale przecież nazwę urządzenia zmienia się w przeglądarce:

2024-06-19 11:32
  PrzemekP Posts: 1533 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
MateoKoc napisał » 2024-06-15 10:12

Już naprawili błąd. Miejmy nadzieję, że nie ma innych tego typu kwiatków.

Żeby wszystko trochę wyjaśnić.
Były dwa błędy na stronie:
1. Niezależnie od uprawnień - nawet przy sterownikach publicznych - pojawiała się opcja zmiany nazwy sterownika.
2. Niezależnie od odpowiedzi sterownika na wysłanie polecenia zmiany nazwy - nazwa zmieniała się w bazie.
Dlaczego w praktyce to nie działało:
1. Aby zmienić nazwę sterownika należy wysłać polecenie z odpowiednimi uprawnieniami, gdzie przy sterownikach publicznych - wysyłamy wszystkie zapytania z uprawnieniami najmniejszymi - dlatego nazwa się nie zmieniała fizycznie w sterowniku.
2. Błąd polegający na tym, że zmieniała się nazwa w bazie był korygowany automatycznie po jakimś czasie - baza jest synchronizowana z urządzeniem - i zawsze to co jest w urządzeniu jest zapisywane w bazie. 
Niemniej dzięki za znalezienie tego miejsca - zostało poprawione.
leON22 - zmień nazwę na stronie - zmieni się w sterowniku, w bazie a po jakimś czasie również na liście urządzeń.
2024-06-19 12:07
  mkierczuk Posts: 4 Ostrzeżenie: 0
a mi tam się podoba odświeżona wersja
niemniej jednak można by dać możliwość przełączania między nową wersją a starą tak co by ortodoksy zbytniego szoku nie doświadczali...
2024-06-19 19:40
  leON22 Posts: 6524 Ostrzeżenie: 3
Dzięki MateoKoc i PrzemekP , poprawiłem i już wszystko OK 😉👍
2024-06-27 09:48
  Bioly41 Posts: 32 Ostrzeżenie: 0
A co w z wykresami w nowej wersji? Wykres zlewa się z legendą. Przybliżanie wybranego fragmentu też źle działa. Chcąc sprawdzić wykres zawsze robiłem to na stronie, teraz łatwiej jest sprawdzić w aplikacji.
2024-06-27 19:34
  Silenceres Posts: 18 Ostrzeżenie: 0
Dodajcie opcje schemat instalacji. 
Tak jak to było w starej wersji strony.
Może to być jako dodatkowa opcja - pokaż schemat instalacji.

Liczę na pozytywne rozpatrzenie prośby.

Pozdrawiam
2024-07-04 18:16
  MateoKoc Posts: 480 Ostrzeżenie: 0
Silenceres napisał » 2024-06-27 19:34
Dodajcie opcje schemat instalacji. 
Tak jak to było w starej wersji strony.
Może to być jako dodatkowa opcja - pokaż schemat instalacji.

Liczę na pozytywne rozpatrzenie prośby.

Pozdrawiam

Popieram. 
2024-07-13 21:48
  rj1972 Posts: 976 Ostrzeżenie: 0

Witam. Co to jest za parametr?

2024-07-14 15:10
  PrzemekP Posts: 1533 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
rj1972 napisał » 2024-07-13 21:48

Witam. Co to jest za parametr?

Temperatura kotła. Nie wiem dlaczego są dwa miejsca po przecinku - powinno być jedno - będzie poprawione.
Każdy parametr jest opisany, opis pojawia się po najechaniu kursorem na parametr.
2024-07-18 20:19
  rj1972 Posts: 976 Ostrzeżenie: 0
Tak, widziałem opis tylko ten parametr 7st do niczego nie pasował.
dodane 2024-07-18 20:19Zauważyłem, że ciężko na monitorze złapać punkt pomiarowy na wykresie. Szczególnie jak wykresy są bardzo blisko siebie. Kursor gdzieś ucieka w inne miejsca. Takie uciążliwe spostrzeżenie. Może tylko u mnie?
First pagePrevious page3 / 3Next pageLast page
Users on-line: bogpie