Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eSterownik.pl Nowa wersja strony ES (esterownik.pl) panelu do zdalnego zarządzania sterownikiem. Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona3 / 5Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
MateoKoc
![]() |
rj1972 napisał » 2024-06-14 11:05 MateoKoc napisał » 2024-06-13 17:18 Zauważyłem, że można zmienić nazwę urządzenia bez logowania. ![]() Także nie zdziwcie się, jak ktoś wam zmieni dla zabawy, albo na złość. Ciekawe. Bo moje urządzenie nazywało się rj1972 a teraz jest romjar. Przypadek z automatu czy jakiś psikus ? ![]() Ja tego nie zmieniałem. Już naprawili błąd. Miejmy nadzieję, że nie ma innych tego typu kwiatków. |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Co naprawili
![]() |
|||
|
||||
MateoKoc
![]() |
leON22 napisał » 2024-06-19 00:55 Ale przecież nazwę urządzenia zmienia się w przeglądarce:Co naprawili ![]() ![]() |
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
MateoKoc napisał » 2024-06-15 10:12 Już naprawili błąd. Miejmy nadzieję, że nie ma innych tego typu kwiatków. Żeby wszystko trochę wyjaśnić. Były dwa błędy na stronie: 1. Niezależnie od uprawnień - nawet przy sterownikach publicznych - pojawiała się opcja zmiany nazwy sterownika. 2. Niezależnie od odpowiedzi sterownika na wysłanie polecenia zmiany nazwy - nazwa zmieniała się w bazie. Dlaczego w praktyce to nie działało: 1. Aby zmienić nazwę sterownika należy wysłać polecenie z odpowiednimi uprawnieniami, gdzie przy sterownikach publicznych - wysyłamy wszystkie zapytania z uprawnieniami najmniejszymi - dlatego nazwa się nie zmieniała fizycznie w sterowniku. 2. Błąd polegający na tym, że zmieniała się nazwa w bazie był korygowany automatycznie po jakimś czasie - baza jest synchronizowana z urządzeniem - i zawsze to co jest w urządzeniu jest zapisywane w bazie. Niemniej dzięki za znalezienie tego miejsca - zostało poprawione. leON22 - zmień nazwę na stronie - zmieni się w sterowniku, w bazie a po jakimś czasie również na liście urządzeń. |
|||
|
||||
mkierczuk
![]() |
a mi tam się podoba odświeżona wersja
![]() niemniej jednak można by dać możliwość przełączania między nową wersją a starą tak co by ortodoksy zbytniego szoku nie doświadczali... |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Dzięki MateoKoc i PrzemekP , poprawiłem i już wszystko OK 😉👍
|
|||
|
||||
Bioly41
![]() |
A co w z wykresami w nowej wersji? Wykres zlewa się z legendą. Przybliżanie wybranego fragmentu też źle działa. Chcąc sprawdzić wykres zawsze robiłem to na stronie, teraz łatwiej jest sprawdzić w aplikacji.
|
|||
|
||||
Silenceres
![]() |
Dodajcie opcje schemat instalacji.
Tak jak to było w starej wersji strony. Może to być jako dodatkowa opcja - pokaż schemat instalacji. Liczę na pozytywne rozpatrzenie prośby. Pozdrawiam |
|||
|
||||
MateoKoc
![]() |
Silenceres napisał » 2024-06-27 19:34 Dodajcie opcje schemat instalacji. Tak jak to było w starej wersji strony. Może to być jako dodatkowa opcja - pokaż schemat instalacji. Liczę na pozytywne rozpatrzenie prośby. Pozdrawiam Popieram. ![]() |
|||
|
||||
rj1972
![]() |
||||
|
||||
PrzemekP
![]() |
rj1972 napisał » 2024-07-13 21:48 Witam. Co to jest za parametr? Temperatura kotła. Nie wiem dlaczego są dwa miejsca po przecinku - powinno być jedno - będzie poprawione. Każdy parametr jest opisany, opis pojawia się po najechaniu kursorem na parametr. |
|||
|
||||
rj1972
![]() |
Tak, widziałem opis tylko ten parametr 7st do niczego nie pasował.
dodane 2024-07-18 20:19Zauważyłem, że ciężko na monitorze złapać punkt pomiarowy na wykresie. Szczególnie jak wykresy są bardzo blisko siebie. Kursor gdzieś ucieka w inne miejsca. Takie uciążliwe spostrzeżenie. Może tylko u mnie? |
|||
|
||||
seneka72
![]() |
Może tylko to u mnie występuje ale dodanie zasypu z poziomu strony nie resetuje zegara podajnika tylko dodanie zasypu z poziomu pieca resetuje zegar. Przykład wczoraj dodałem zasyp ze strony es zegar nie zresetowany dziś poszedłem do pieca dodałem zasyp z panelu i zegar automatycznie się zresetował przez co muszę usuwać dublujące się zasypy.
|
|||
|
||||
rj1972
![]() |
Czy aby czasem po aktualuzacji aplikacji nie przywrócono schematu
![]() ![]() |
|||
|
||||
slawtaz
![]() |
Schemat (Plan) w aplikacji przywrócono już dawno, ale nie do końca działa poprawnie (możliwe, że tak było wcześniej, ale zaglądałem na niego głownie przez www, a nie z poziomu aplikacji). Nie pokazuje stanu pracy dmuchawy, procent jest wyświetlany prawidłowo, natomiast jest zawsze na OFF.
dodane 2024-08-03 20:40 Moja sugestia jest taka, aby zamienić miejscami temperaturę zadaną kotła z temperaturą kotła, tak aby ta istotna wartość (temp. kotła) była duża ![]() ![]() |
|||
|
||||
bili
![]() |
slawtaz napisał » 2024-08-03 20:40 Dokładnie, też tak bym sugerował i to nie tylko w przypadku temperatury kotła, ale także CWU. Jakoś bardziej logiczne wydaje się, żeby ta "duża" temperatura była faktyczną. |
|||
|
||||
swp_minkowskie
![]() |
jak teraz mozna wylaczyc (potwierdzic) alarm?
|
|||
|
||||
bili
![]() |
Źle pokazuje temperaturę zadaną CWU. Tzn zawsze pokazuje zadaną i nie uwzględnia obniżonej zgodnie z harmonogramem. Aplikacja na telefon dobrze pokazuje
|
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
bili napisał » 2024-09-16 16:20 Źle pokazuje temperaturę zadaną CWU. Tzn zawsze pokazuje zadaną i nie uwzględnia obniżonej zgodnie z harmonogramem. Aplikacja na telefon dobrze pokazuje Już powinno być OK |
|||
|
||||
bili
![]() |
||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona3 / 5Następna stronaOstatnia strona | ||||