Forum eCoal.pl v3.5 Piec Ogniwo Eko Plus 16 KW. Palenie Kukurydzą potrzebuje pomocy w ustawniu pieca. Subskrybuj | ||||
|
||||
patryk2511
|
Witam potrzebuję pomocy w ustawniu pieca przy paleniu Kukurydzą. Palę kukurydzą 2 dzień i mam taki problem żę piec po upływie pracy 8 godzin wygasza się.
|
|||
|
||||
gwarek
|
Szkoda że masz udostępnionego kotła. Takie porady to wróżenie z fusów. Opisz co to znaczy wygasza się ???? Trzeba określić czy problem dotyczy pracy czy podtrzymania ??? Masz górkę na palenisku i gaśnie czy zapadnięty kopczyk i wtedy gaśnie ???? Opisz całą historię co i jak bez tego to tak jak napisałem o fusach. |
|||
|
||||
patryk2511
|
Już sobie poradzielem trochę czasu spędziełem przy piecu żeby ustawiać kocioł. Ciężko mi powiedzieć jaki był powód wygaszenie pieca bo akurat miałem nocki a działo to się w nocy. Ale z tego co zauważyłem źe jak z CWU był spadek z 50 stopni na 20 to dmuchawa skoczyła na 55%. I przez chwilę temperatura poszła do góry i później już był tylko spadek w dół. Podejrzewam że za mocno dmuchało i wydmuchało. Piec pracuje w Retorowy Ecoal
dodane 2024-03-01 02:15W chwili obecnej mam ustawnie Podajnik / 8 sekund Dmuchawa / -6% Nie mam górki na palnisku jest troszkę zapadnięty ale na chwilę obecną dobiją temperaturę i pracuje. Zobaczę co będzie się dziać pewnie jutro pójdę jeszcze coś podziała żeby ten kopczyk delikatnie zlikwidować bo już miałem dość na dzisiaj He. |
|||