Od dnia 16.10.2024 zostały wyłączone stacjonarne numery telefonów. Zapraszamy do kontaktu pod numerem: 574 443 555.
Forum  Pello v3.5  Defro Evopell 8kw "rozpalanie nieudane" Subskrybuj
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona
2024-12-26 09:53
  Campagnolo Posty: 1 Ostrzeżenie: 0
Również miałem problemy z nieudanym rozpalaniem. Załączał się alarm szczególnie w nocy. Kocioł próbował się rozpalać wciąż dosypując pelletu, oczywiście bez rezultatu. Po usunięciu pelletu z paleniska i wyczyszczeniu z popiołu rozpalał się normalnie. Ale tylko do kolejnego zatkania popiołu, sadzy czy tym podobnych. Pomogło skrócenie czasu pomiędzy czyszczeniami z 240 do 180 minut. Kocioł Defro Evopell 12KW, pellet Garbatka.
2025-01-08 21:24
  RewersWTF Posty: 1 Ostrzeżenie: 0
Cześć.....posiadam Piec na pellet Defro beta 12kw- piec po osiągnięciu temp. wchodzi w stan czuwania zaś jak temp. spadnie powinno się rozpalić ponownie, a tu Błąd A17 nieudane rozpalanie źródło palnik. Piec itd wyczyszczony, pelet ok, palił 3 lata i nagle ten problem..........problem bo automatycznie nie rozpali się już w ogóle.Wyczyściłem piec, wentylator, ruszt, przewody, kanały, w które wchodzą grzałki i czujnik ognia. Pelet jak już pisałem jest ok. Niestety bez zmian. Nic się nie zmieniło poprostu najpierw zaczął rozpalać co któryś raz a potem już zero rozpalania. Dziwi mnie to bo grzałki są nowe widać że się nagrzewają a na ruszcie dosłownie lekki żar. Czy czujnik ognia / płomienia może być przyczyną?
2025-01-14 21:17
  Kazwar13 Posty: 2 Ostrzeżenie: 0
Witam. W ubiegłym tygodniu, zgodnie z zaleceniami, przeprowadziłem kalibrację,  ponieważ kupiłem pellet Barlinek z drugiego źródła. Kocioł zaczął pracować bez jakichkolwiek problemów: nie było alarmów: nieudane rozpalanie, dogrzewał, wygaszal się i uruchamiał po każdym cyklu. Temperatura kotła była blisko zadanej, w mieszkaniu termostat reagował na zadaną temp. 21,4 przy histerezie 1. Temperatura spalin w normie. Było Ok, ale kocioł nie dochodził do zadanej temperatury i po konsultacji z Wami coś się stało: kocioł dalej nie dochodzi do zadanej temperatury, cały dzień w mieszkaniu jest 20 , a zadana to maks 21,4 i kocioł powtarza cykl tylko po czasie czyszczenia i nie dobija do temperatury zadanej. Może to wina nie ustawień, lecz wina producenta? 
To trwa już od zeszłego roku. Nie mogę spać spokojnie ani wyjść z domu nie będąc pewnym że mieszkanie jest bezpieczne ogrzewane. 
Chyba pora na recenzję i reklamację. 
Czytałem w necie że to nie tylko mój problem. 
Raczej odradzam ten produkt. 
Pozdrawiam Kazimierz 

dodane 2025-01-14 21:17Muszę dodać że Panowie z s -terownik są bardzo pomocni i życzliwi,za co wielkie dzięki, pomagają mi już od 60-ciu telefonów.
Coś tu nie gra ( z kociołkiem, wiem, że nie tylko u mnie) 
Pozdrawiam Kazimierz 
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona
Użytkownicy online: CzornyGG, Kruszyna86, max2, Ogniwozbuforem, sebico