Forum Pello v3.5 problem z czujnikiem temp Subskrybuj | ||||
|
||||
karolbednarski
|
witajcie,
mam prostą instalacje: 1. CO1 na podłogówkę, 2. CO2 na drabinkę w łazience + grzejniki w garażu. CO1 śmiga aż miło na bezprzewodowym czujniku temperatury (dokupionym na eSterownik). Na schemacie wszystko ładnie widać. CO2 nie pokazuje mi temperatury z czujnika przewodowego podpiętego do T2, pompa nawija bez przerwy... Jest jakaś szansa żeby to jakoś ze sobą skomunikować? Co więcej, w "kalibracji czujników" wcale nie wyświetla temp CO1 i CO2 Pozdrawiam
|
|||
|
||||
rj1972
|
Obwód CO2 masz wyłączny. Coś tam powinieneś najpierw wybrać.
|
|||
|
||||
karolbednarski
|
Już włączyłem.
Generalnie go wyłączam bo nie chce żeby pompa działała cały czas |
|||
|
||||
rj1972
|
Na pewno dobrze podłączony czujnik przewodowy? Jeśli tak to spróbuj go złapać jako regulator zew.
|
|||
|
||||
karolbednarski
|
no chyba że przewody odwrotnie.... (podpiąłem odwrotnie i bez zmian).
jako reg zew. jak łapałem to zamiast temp pokazuje się symbol termometru EDIT: chyba zadziałało, po restarcie sterownika |
|||
|
||||
marcins
|
Czujniki przewodowe podłączamy zawsze na wyłączonym zasilaniu
|
|||
|
||||
karolbednarski
|
marcins napisał » 2023-12-04 08:02 Czujniki przewodowe podłączamy zawsze na wyłączonym zasilaniu Teraz już wiem 😉 Z tego wynika, że gdybym chciał założyć więcej czujników to już tylko bezprzewodowe i konfigurowane na „pokojach”? dodane 2023-12-04 13:05Nowe pytanie: Skoro czujnik działa a temperatura w pomieszczeniu jest wyższa od zadanej o ponad 2stopnie to dlaczego załączyła się pompa? |
|||
|
||||
marcins
|
||||
|
||||
karolbednarski
|
marcins napisał » 2023-12-04 13:11 Ahhhaaaa, czyli takie numery… A kolejne czujniki ewentualnie na poddasze jeśli je kiedyś ogarnę, jest duże, można tam coś zrobić kiedyś |
|||