Forum bruli.pl v3.5 Ustawienie pieca Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
Knopers10
|
Przeczyscilem piec rano o 8 godz. Temperatura spalin trochę spadła. Zrobię później zdjęcie palnika jak wrócę do domu.
|
|||
|
||||
Jan727usz
|
||||
|
||||
Knopers10
|
||||
|
||||
rj1972
|
Knopers10 zostaw osłonę otwartą na 100%. Więcej tlenu wygląda lepiej. Dmuchawe w trybie grzania ustaw na 36%.. palnik wygląda lepiej niż wcześniej ale nie widać specjalnie kopczyka. Ustaw czas postoju 40s.
|
|||
|
||||
jozefs
|
rj1972
zmieniłem na 30 sekund – nie wiem jaki czas jest idealny. Regulator pokojowy aktualnie mam ustawiony w trybie komfortowym na 23,5 stopnia, ale w pomieszczeniu nagrzewa się maksymalnie do 22,5 stopnia.Przepraszam za mój polski..... |
|||
|
||||
rj1972
|
jozefs, OK. rozumiem, że mamy do czynienia z tłumaczeniem. Najlepiej gdybyś mógł założyć nowy temat swój "post". Dedykowany tylko dla Ciebie. Ustawiłeś czas otwarcia zaworu 30s. OK. A jaki czas jest podany na tabliczce lub opisie na Twoim siłowniku? Dla napięcia 230V? Możesz zrobić i podać zdjęcie siłownika i jego danych technicznych? Jaki masz typ kotła? Moc i nazwa? Pierwsze co zrób to ustaw temp kotła na 58st w trybie ecoal. Domyślam się, że palisz węglem brunatnym. To nie jest dobry opał dla trybu ecoal. Ale o tym później. |
|||
|
||||
jozefs
|
rj1972 Rozumiem, spróbuję utworzyć nowy folder. Zamieściłbym zdjęcie ekranu i schematu - dla porównania, ale nie wiem jak to zamieścić w wiadomości. Temperaturę bojlera ustawiłem na 58. Tak, jest, napięcie na 230V, trafiłeś też na węgiel brunatny - przestaliśmy sprzedawać węgiel kamienny...typ kotłaOGNIWO EKO PLUS 25, rok produkcji 2015
|
|||
|
||||
rj1972
|
jozefs nie temperatura bojlera tylko kotla lub pieca.
Jaki masz czas tego siłownika? dodane 2023-12-02 09:30Widać że zmieniłeś na 100s. A czy tak jest napisane na siłowniku? Dlaczego czujnik temperatury zewnętrznej pokazuje temperatury dodatnie a czujnik temperatury wewnętrznej pokazuje ujemne? Tutaj masz coś źle podłączone. dodane 2023-12-02 09:35Ile masz pomp w układzie? 2 czy 3? dodane 2023-12-02 21:10 @bystra, trochę trudno Ci pomóc bo nie widać Twojego sterownika. Tak na marginesie powinieneś założyć nowy post ze swoim problemem. Napisz coś więcej. Jaki kocioł na węgiel czy na pellet? Tak z opisu można by wywróżyć że to pelleciak ale mogę się mylić. Mile widziane zdjęcia. Tak na początek ale trochę w ślepo zobacz jak masz ustawioną histerezę 2 dla CWU. Powinno być 30st. Podaj swoje nastawy dla CWU albo wklej zdjęcie. Ale to normalne co opisujesz bez względu na rodzaj kotła. Upuścisz trochę CWU i musi to być dogrzane. |
|||
|
||||
jozefs
|
rj1972 Problem rozwiązany - pompa powrotna się zacięła, reszta to kwestia ustawienia i daję sobie radę. Dziękuję za pomoc i chęć pomocy.
Miłego dnia. |
|||
|
||||
Pajin2
|
Zdravím, mám viadrus U26 s čelním podavačem, po záplavě jsem musel koupit novou řídící jednotku, tak jsem šel rovnou do této Bruli V3.5. Připojil jsem ji na síť, aby jsem nemusel lítat hore dole při topení dřevem, když musím čidlo spalin vytáhnout při topení dřevem, jde mi o to jak máte nastavené parametry v eSterovnik.pl aplikaci ?
Mám čtyřcestný ventil, ochranu zpátečky a vyhřívám TUV + ÚT. Nevím jestli jsou moje informace dostačující ? Tuto novou řídící jednotku jsem nastavil podle stare zatopené od TECH ST-37 N. Děkuji moc za každou radu. |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||