Forum eSterownik.pl Problem z połączeniem Subskrybuj | ||||
|
||||
Ruda1
|
witam
Zmieniłem telefon i mam problem z połączeniem się z piecem. Jest do pieca dociągnięty kabel LAN , hasło i login jest taki sam jak na esterownik.pl jak i na aplikacji. Wydaje mi się że adres sterownika nie jest dobrze wpisany i dlatego nie łączy. Aktualnie piec chodzi na trybie AUTO i grzeje mi się tylko woda :/ bardzo proszę o pomoc , muszę już ogrzewanie w domu włączyć w razie coś zostawiam nr tel 693-099-278 za dobrą poradę dam dobrą flaszkę dodane 2022-11-13 18:36Screeny dodane 2022-11-13 18:36 |
|||
|
||||
rj1972
|
||||
|
||||
Ruda1
|
||||
|
||||
rj1972
|
Zalogowales się loginem i hasłem? Tutaj żadnego root się nie wpisuje.
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
Ruda1 - połącznie lokalne (przez adres IP - tak jak masz to zaznaczone na screenie) będzie działało jak telefon będzie w tej samej sieci co sterownik. Jeżeli chcesz mieć kontakt ze sterownikiem z każdego miejsca, zaznacz opcję połączenie przez platformę eSterownik.pl - tam podajesz login i hasło takie jak do platformy. Wtedy na liście sterowników powinien pojawić się Twój sterownik.
|
|||
|
||||
rj1972
|
PrzemekP Czy mój sterownik też może być widoczny w tej aplikacji (czarnej)? Próbowałem ale się w tej nie odnajduję.
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
rj1972 napisał » 2022-11-14 09:52 PrzemekP Czy mój sterownik też może być widoczny w tej aplikacji (czarnej)? Próbowałem ale się w tej nie odnajduję. Nie, aplikacja czarna jest do sterowników starego typu (bruli 2.1 ; ecoal 2.1 / 2.4) |
|||
|
||||
xpawlo
|
Panowie potrzebuje pomocy w jaki sposob moge dodac nowe urzadzenie do konta esterownik?
opisywany sposob z dodaniem sterownika do konta nie dziala wyskakuje mi ze urzadzenie nie znalezione |
|||
|
||||
PrzemekP
|
xpawlo napisał » 2022-12-12 18:55 Panowie potrzebuje pomocy w jaki sposob moge dodac nowe urzadzenie do konta esterownik? opisywany sposob z dodaniem sterownika do konta nie dziala wyskakuje mi ze urzadzenie nie znalezione Napisz coś więcej. Jaki sterownik ? v 3.5 ?? Jakie etapy wykonałeś ? Na jakim etapie utknąłeś ? Jak sterownik jest podłączony do sieci LAN ? |
|||
|
||||
xpawlo
|
v3.5
dopisywanie urzadzenia do konta nie dziala {nie znajduje urzadzenia} sterownik podlaczony jest przez kabel do routera |
|||
|
||||
PrzemekP
|
xpawlo napisał » 2022-12-12 21:16 v3.5 dopisywanie urzadzenia do konta nie dziala {nie znajduje urzadzenia} sterownik podlaczony jest przez kabel do routera OK, a jak ustawienie adresów IP ? DHCP ? Sterownik widoczny w sieci lokalnej ? |
|||
|
||||
xpawlo
|
tak
dodane 2022-12-12 21:27jakas rada? dodane 2022-12-12 21:29informacja ze sterownika stan polaczenia ze serwerem : polaczony sparowany |
|||
|
||||
PrzemekP
|
xpawlo napisał » 2022-12-12 21:29 tak dodane 2022-12-12 21:27jakas rada? dodane 2022-12-12 21:29informacja ze sterownika stan polaczenia ze serwerem : polaczony sparowany Czy na panelu pokazuje się ID sterownika ?? Czy można zalogować się na stronę lokalną ? Jeżeli tak to proszę podaj numer seryjny - przez Prywatną wiadomość. |
|||
|
||||
xpawlo
|
przepraszam a jak moge wyslac prywatna wiadomasc?
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
||||