Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum Pello v3.5 Powrót do wcześniejszej wersji aktualizacji oprogramowania sterownika Subskrybuj | ||||
|
||||
CzeslawH
![]() |
Witam
Pytanie do Panów z ES lub innych Kolegów którzy mają taką wiedzę: Czy jest możliwość powrócenia do innej ( starczej) wersji oprogramowania sterownika? Chodzi mi że jak obecnie mam wersję 1.1.35.31 - to czy mogę powrócić do innych wersji które wcześniej instalowałem? Jeśli jest taka możliwość to jak tego dokonać? Dobrym krokiem były wcześniejsze opisy zmian w poszczególnych wersjach oprogramowania ale opisy stanęły na wersji 1.1.30.11
|
|||
|
||||
mnich
![]() |
Witam. W nowych wersjach przede wszystkim jest dokładana obsługa nowo wprowadzanych urządzeń. Aktualizacja wsteczna może spowodować, że nagle coś z osprzętu sterownika może nam przestać działać. Proszę opisać jaki jest problem w wersji 1.1.35.1. Pozdrawiam
|
|||
|
||||
CzeslawH
![]() |
Wydaje mi się , że kocioł bez powodu się wygasza i następnie ponownie rozpala. Wg mnie brak powodu takiego zachowania. Może coś przeoczyłem w ustawieniach. Proszę o weryfikacje moich ustawień. Pozdrawiam
|
|||
|
||||
mnich
![]() |
Jest ustawiona zbyt mała moc, pellet nierównomiernie trafia na palnik przez co zdarza się, że ogień zrobi się na tyle małym, że czujnik światła pokazuje 0-1%, po minucie utrzymania takiej wartości kocioł przechodzi w wygaszanie i ponowne rozpalanie. Na początek zalecamy podnieść moc minimalną na 5kW.
|
|||
|
||||
CzeslawH
![]() |
OK. Sprawdzę to.
|
|||