Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum Pello v3.5 Przeróbka EkoPlus na pellet Subskrybuj | ||||
|
||||
ilkus1
![]() |
Witam .Posiadam ww kocioł o mocy 25kw.Zamontowałem w nim palnik batory 10 kw .Ogrzewam dom 200 m dość dobrze ocieplony.Kocioł z tym palnikiem nawet w największe mrozy radził sobie dobrze.Cały sezon to z cwu 3,5 tony ekogroszku.Jaki do tego kotła zamontować palnik na pellet,o jakiej mocy i sterownik.Wiem że ktoś powie że pellet to dzisiaj nieopłacalny jest,ale ja chciałbym mieć jakąś alternatywę Myślałem o takim zestawie kocioł ,palnik na pellet i bufor.Pozdrawiam
|
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Jaki nie założysz palnik, to będzie gadał - Venma ma niezłe. Do tego pewnie chciałbyś ster Pello. Zastanów się czy warto w to iść, bo koszt grubo ponad 5k, a może (i pewnie tak zrobi) przekroczyć 6k. A dostępność pelletu spada...
|
|||
|
||||
ilkus1
![]() |
W kotle na ekogroszek był sterownik ecoal (starsza wersja) i działał jak dla mnie super .Zastanawiam się czy Pello też jest jak ecoal dedykowany pod konkretny palnik montowany w kotłach Ogniwo.
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Jest dedykowany eCoal Pello, nad czym się zastanawiasz ?
|
|||