Forum eCoal.pl v3.5 Algorytm CO1 Subskrybuj | ||||
|
||||
gwarek
|
Witam. Prośba o info od speców od sterownika. Moje ustawienia na CO1 i 4D z reg. pok.: 1. Sterownik pogodowy -10st i +10st 2. Nocne obniżenie temperatury. 3. Regulator pokojowy. 4. Brak wyłączenia pompy po przekroczeniu temp. z reg. pok. Obserwacja: Po przekroczeniu temp. pok. zawór 4D obniżył temp. o wartość wpisaną do programatora pokojowego. Pytanie: Czy faktycznie tak ma być bo sądziłem że reg. pok. reguluje tylko pracą pompy no i zamyka 4D. Dzięki za info. |
|||
|
||||
MateoKoc
|
Regulator pokojowy przełącza między temperaturą zadaną za zaworem, a obniżoną za zaworem w zależności od pomiaru w pokoju.
Zobacz sobie u mnie. Mam regulator pogodowy, pokojowy i sterowanie zaworem. Kiedy temperatura w pokoju osiągnie zadaną wartość, sterownik ustala za zaworem obniżkę o 3 stopnie. Później czeka aż temperatura w pokoju spadnie poniżej progu i podwyższa o 3 stopnie. Dodatkowo temperatura zadana za zaworem jest ustalana według temperatury zewnętrznej. - regulator pogodowy |
|||
|
||||
gwarek
|
Teraz już wszystko jasne. Czyli można jeszcze ekstremalnie ustawić wyłączenie pompy po dogrzaniu pomieszczenia ale wtedy dodatkowo 4D się zamknie .... Dzięki za info. dodane 2022-03-12 22:47 Niby jasne ale jednak nie jasne Ustawiony programator od 6-22 normalna a poza tym obniżona i nie działa. Reaguje na to co kliknę w ikonkę obok grzejnika ( schemat instalacji ) Jak przełączyć na programator ??? |
|||