Forum Pello v3.5 pellet - zakupy Subskrybuj | ||||
|
||||
zubo
|
Witam.
Może nie na temat, ale czy ktoś w rejonie śląska ma do polecenia jakiś skład z pelletem. pozdrawiam. Jak w innych regionach wyglądają ceny
|
|||
|
||||
piotrmorka
|
Daleko od Ciebie bo kujawsko-pomorskie...przed kryzysem po 850, teraz 1250/tone
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
U mnie na olx ogłaszają się po 900zł/t luz lub bigbag. Skrzyżowanie województwa Opolskiego, Wielkopolskiego i Łódzkiego ekogroszek można znaleźć za 1350 zł, ale to jakieś ostatnie resztki nie wiadomo czego i z czym mieszanego. Normalny Polski ekogroszek na zapisy 1700zł/t.
|
|||
|
||||
OldShaterhan
|
@marcinbb ale ekogroszek to nie pellet
|
|||
|
||||
leON22
|
Wczoraj byłem na składzie, który znajduje się na mojej ulicy rzut beretem ode mnie, najtańszy groszek 2tys, wszystkie pellety za worek 15kg - 27 PLN, czyli za tonę 1800PLN, toć to
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Ekogroszek 2200 Polski, 1800zł ekogroszek z Kazachstanu. Pellet bez problemu można znaleźć za 900zł/t oczywiście są też wyższe oferty dochodzące do 1700zł/t.
|
|||
|
||||
Michal86
|
To daj namiary na ten pellet😁
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
sąsiad wczoraj przytachał 3t 1200zł/t jakość ujdzie. Poszukaj na OLX w okolicach Kępna +/- 50km
|
|||
|
||||
leON22
|
Marcin, sam bym chętnie kupił pellet w tej cenie ( wychodzi po 400 PLN/t ) potem MIX z groszkiem i ogień Obecnie testuję takie rozwiązanie, zasyp 5x20kg Karlik + 15kg pellet. Cenowo wychodzi to tak Karlik 5x 20.80pln + pellet 27pln = 132pln Pellet droższy od wungla z PGG
|
|||
|
||||
karoka65
|
marcinbb napisał » 2022-03-23 19:16 sąsiad wczoraj przytachał 3t 1200zł/t jakość ujdzie. Poszukaj na OLX w okolicach Kępna +/- 50km Marcin ja o wiele więcej płacę na skład a wypadałoby jeszcze coś na tym zarobić. O tej porze przeważnie producenci szykowali się do przecen towaru a tu mam od 1 kwietnia zapowiedzianą nastepną podwyżkę pelletu o 85pln netto/tonie i nie wiem czy w ogóle jakiejś obniżki na lato się spodziewać bo wszystko schodzi z produkcji na pniu, jeszcze jak to się pisze cieplutkie. |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Panowie... proponowałem lata temu, kupno ale całego Tira. Odzewu nie było żadnego.
Dziś jakby to powiedzieć nie szukamy odbiorców detalicznych/hurtowych i innych potencjalnych klientów. Po całą produkcję dzień w dzień wjeżdża 5 łódek na każdą wchodzi około 12-14t pelletu. |
|||