Forum eCoal.pl Piecyk kopci Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona3 / 3Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
himeroza
![]() |
@bodziasty a jak z korpusem? wymieniałeś? czy jedziesz dalej na fabrycznym
dodane 2022-03-07 06:46jeszcze mam pytanie gdybym chciał wymienić ślimaka to czy trzeba też wymieniać segmenty wewn. retorty i ten segment przedni? |
|||
|
||||
krzzab
![]() |
Ja wymieniłem na palnik od eco plus + 25kw
działa super bez przeróbek wszystko pasuje jak ulał. |
|||
|
||||
himeroza
![]() |
@krzzab no to super ale taki nowy korpus z nowym palnikiem z eko plus + będzie wymagał jescze zakupu nowego wentylatora i reduktora?
|
|||
|
||||
krzzab
![]() |
Nie wszystko pasuje i reduktor i wentylator jak stary wentylator to jest blaszka przejściówka.
Masz króciec na dosuszanie w podajniku ,pierścień pomiędzy reduktor a ślimak i ok Wszystko hula i spalanie lepsze. |
|||
|
||||
himeroza
![]() |
@krzzab wszystko super masz farta z tym nowym palnikiem bo dzowniłem do Ogniwa i dla mojego pieca eko plus nie mogą mi sprzedać tego palnika z plus +, zostaje mi jedynie burner S
|
|||
|
||||
MateoKoc
![]() |
himeroza napisał » 2022-03-07 09:19 @krzzab wszystko super masz farta z tym nowym palnikiem bo dzowniłem do Ogniwa i dla mojego pieca eko plus nie mogą mi sprzedać tego palnika z plus +, zostaje mi jedynie burner S Chyba, że skłamiesz, że masz Plus +. Przecież nie przyjadą sprawdzić, jaka jest prawda. ![]() Jak sam się przyznasz, co kombinujesz, to twój błąd. |
|||
|
||||
himeroza
![]() |
@MateoKoc heheh powiedzieli że jeszcze nikomu nie sprzedali takiego korpusu
![]() ![]() ![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
@himeroza, dlaczego nie mogą sprzedać tego palnika od Plus+
![]() |
|||
|
||||
chrisp
![]() |
@leON22, ja w ogóle nie widzę w sklepie online Ogniwa palnika od Plus+:(:(:(
|
|||
|
||||
bodziasty
![]() |
himeroza napisał » 2022-03-07 06:46 @bodziasty a jak z korpusem? wymieniałeś? fabryczny ![]() w 2019 dalem mu nową gardziel - bo sie stare podkowy lekko zuzyły ![]() ![]() ![]() ![]() a ślimak był spoko ![]() - i tak pali do dzisiaj |
|||
|
||||
himeroza
![]() |
@bodziasty to elegancko jak korpus do dziś trzyma ![]() ![]() @leOn22 dlaczego? bo nie spełnia technicznych bla bla bla bla..... usłyszałem i nikt mi nie pozwoli go kupić taka polityka firmy a próbowałem i próbowałem przekonać. Zostaje przy starym burnerku :( |
|||
|
||||
bodziasty
![]() |
||||
|
||||
himeroza
![]() |
@bodziasty nie wygląda źle jak na tyle lat pracy, wiadomo że to pracuje i ściera się, ale u Ciebie jest OK
Btw no to jest dobre pytanie na co zmieniać jeśli przyjdzie ten czas ;/ też się zastanawiałem przy tej wymianie czy aby na pewno chce naprawiać...... dodane 2022-03-11 11:28ciekawy news bityl.pl/rXc4P a węgla brakuje i brakuje dodane 2022-03-11 19:14 no dobra panowie dziś piateczek a ja już po wymianie korpusu ![]() temperatura powrotu na wykresach wróciła do normy i niech ktoś wytłumaczy dlaczego? z wadliwym korpusem temp powrotu była bardzo niska dodane 2022-03-13 14:24 taka dziura ![]() ślimak był dokładnie na tej samej długości bardzo mocno wytarty wrecz przeżarty pytanie dlaczego? brak wentylacji czy może wadliwa konstrukcja? tak sie ładnie teraz pali płomień jak dla mnie idealny ![]() |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona3 / 3Następna stronaOstatnia strona | ||||