Forum eCoal.pl Piecyk kopci Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona3 / 3Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
himeroza
|
@bodziasty a jak z korpusem? wymieniałeś? czy jedziesz dalej na fabrycznym
dodane 2022-03-07 06:46jeszcze mam pytanie gdybym chciał wymienić ślimaka to czy trzeba też wymieniać segmenty wewn. retorty i ten segment przedni? |
|||
|
||||
krzzab
|
Ja wymieniłem na palnik od eco plus + 25kw
działa super bez przeróbek wszystko pasuje jak ulał. |
|||
|
||||
himeroza
|
@krzzab no to super ale taki nowy korpus z nowym palnikiem z eko plus + będzie wymagał jescze zakupu nowego wentylatora i reduktora?
|
|||
|
||||
krzzab
|
Nie wszystko pasuje i reduktor i wentylator jak stary wentylator to jest blaszka przejściówka.
Masz króciec na dosuszanie w podajniku ,pierścień pomiędzy reduktor a ślimak i ok Wszystko hula i spalanie lepsze. |
|||
|
||||
himeroza
|
@krzzab wszystko super masz farta z tym nowym palnikiem bo dzowniłem do Ogniwa i dla mojego pieca eko plus nie mogą mi sprzedać tego palnika z plus +, zostaje mi jedynie burner S
|
|||
|
||||
MateoKoc
|
himeroza napisał » 2022-03-07 09:19 @krzzab wszystko super masz farta z tym nowym palnikiem bo dzowniłem do Ogniwa i dla mojego pieca eko plus nie mogą mi sprzedać tego palnika z plus +, zostaje mi jedynie burner S Chyba, że skłamiesz, że masz Plus +. Przecież nie przyjadą sprawdzić, jaka jest prawda. Jak sam się przyznasz, co kombinujesz, to twój błąd. |
|||
|
||||
himeroza
|
@MateoKoc heheh powiedzieli że jeszcze nikomu nie sprzedali takiego korpusu to są nowe piece nie mieli takich awarii byłbym chyba oficjalnie pierwszy
|
|||
|
||||
leON22
|
@himeroza, dlaczego nie mogą sprzedać tego palnika od Plus+
|
|||
|
||||
chrisp
|
@leON22, ja w ogóle nie widzę w sklepie online Ogniwa palnika od Plus+:(:(:(
|
|||
|
||||
bodziasty
|
himeroza napisał » 2022-03-07 06:46 @bodziasty a jak z korpusem? wymieniałeś? fabryczny w 2019 dalem mu nową gardziel - bo sie stare podkowy lekko zuzyły a ślimak był spoko - i tak pali do dzisiaj |
|||
|
||||
himeroza
|
@bodziasty to elegancko jak korpus do dziś trzyma widze masz numer 643 czyli same początki ja już numer mam 2649 i padł ;/ @leOn22 dlaczego? bo nie spełnia technicznych bla bla bla bla..... usłyszałem i nikt mi nie pozwoli go kupić taka polityka firmy a próbowałem i próbowałem przekonać. Zostaje przy starym burnerku :( |
|||
|
||||
bodziasty
|
||||
|
||||
himeroza
|
@bodziasty nie wygląda źle jak na tyle lat pracy, wiadomo że to pracuje i ściera się, ale u Ciebie jest OK
Btw no to jest dobre pytanie na co zmieniać jeśli przyjdzie ten czas ;/ też się zastanawiałem przy tej wymianie czy aby na pewno chce naprawiać...... dodane 2022-03-11 11:28ciekawy news bityl.pl/rXc4P a węgla brakuje i brakuje dodane 2022-03-11 19:14 no dobra panowie dziś piateczek a ja już po wymianie korpusu piec śmiga bezszelestnie jak nówka sztuka temperatura powrotu na wykresach wróciła do normy i niech ktoś wytłumaczy dlaczego? z wadliwym korpusem temp powrotu była bardzo niska dodane 2022-03-13 14:24 taka dziura ślimak był dokładnie na tej samej długości bardzo mocno wytarty wrecz przeżarty pytanie dlaczego? brak wentylacji czy może wadliwa konstrukcja? tak sie ładnie teraz pali płomień jak dla mnie idealny |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona3 / 3Następna stronaOstatnia strona | ||||