Forum eCoal.pl v3.5 Pompa kotłowa vs mieszająca - praca sterownika. Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
rj1972
|
Układ A2 pozwala na zastosowanie 5 wariantów ochrony powrotu z czego jeden można najlepiej dopasować do instalacji na zaworze 4D przy sterowniku eCoal.
1. pompa mieszająca 2. pompa kotłowa 3. wyłączona pompa i ochrona przez CWU * 4. wyłączona pompa i ochrona przez 4D * 5. pompa kotłowa wpięta na stałe do sieci z pominięciem sterownika i ochrona przez 4D** * - opcja w przypadku gdyby ktoś zainstalował 3 pompę a niespecjalnie funkcjonalnie by się sprawdzała. Lepiej wyłączyć niż zawracać sobie głowę jej zabudową bo może by pomogła albo nie. Najwyżej trochę pieniędzy w błoto. ** - opcja - też można tak zrobić. Coś z tego można wykombinować. Ja nie bronię 4D dlatego że taki mam bo jednocześnie wiem, że doskonale świetnie pracują układy na 3D szczególnie na powrocie (oczywiście z siłownikiem). Generalnie gdybym dzisiaj robił instalację to na sprzęgle. Układ może droższy ale chyba najsprawniejszy głównie do dużych i wielofunkcyjnych instalacji. |
|||
|
||||
gwarek
|
Witam.
Pompa zamontowana. Pompa na CO1 - 38W , pompa kotłowa 6W. No teraz to już widzę że to faktycznie lepiej pracuje. Dzięki za wkład i bogaty odzew. Pozdrawiam. |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||