Forum eCoal.pl v3.5 Poprawka kalibracyjna - czujnik za zaworem Subskrybuj | ||||
|
||||
raen
|
Cześć, czy ktoś zna dokładną wartość lub potrafi wyliczyć poprawkę kalibracyjną dla czujnika za zaworem? Zamontowałem go na prostym kawałku miedzianej rurki i odizolowałem piankową otuliną, domyślnie jest to 0 stopni czy to jest poprawna wartość?
|
|||
|
||||
leON22
|
Nikt tego nie zna i nikt Ci tego nie wyliczy , musisz to zrobić sam
PS. Jak daleko od pompy CO |
|||
|
||||
raen
|
Czujnik jest za pompą ponieważ nie było możliwości montażu wcześniej, problemem są kolanka i kształtka z filtrem. Czujnik znajduje się jakieś 30 cm za pompą.
|
|||
|
||||
leON22
|
Czyli jest tam gdzie być powinien
PS. U mnie kalibracja tego czujnika wynosi +1st , skalibrowany do wskazań zamontowanego termometru mechanicznego. |
|||
|
||||
raen
|
Okej, to wiem co mam zrobić jakoś to zmierzyć dziękuję za pomoc!
|
|||
|
||||
gwarek
|
Witam. Najlepiej kupić np. na Allegro za 30zł termometr z czujnikiem na DS18B20. Czujnik przekazuje temperaturę w postaci cyfrowej niezależnie od długości kabli. Szkoda że sterwonik nie kożysta z takiego rozwiązania. Zrobiłem na podstawie tego czujnika termometr i działa super. No i oczywiście jest bardzo dokładny bez żadnych kalibracji. Pozdrawiam. |
|||
|
||||
raen
|
Ja myślałem strzelić do rurki termometrem laserowym, myślisz że to ma prawo bytu?
|
|||