Forum Pello v3.5 Aplikacja "Pello Mobile", a dostęp przez Internet (nie sieć lokalna) Subskrybuj | ||||
|
||||
diablo88xd
|
Witam,
jak w temacie, czy jest możliwość połączenia się ze swoim urządzeniem przez aplikację "Pello Mobile" wykorzystując Internet. Dodam, że po przez przeglądarkę i portal esterownik.pl łączę się ze sterownikiem bez problemu. Zależy mi na tym, żeby aplikacja łączyła się przez Internet, a nie tylko sieć lokalną. Pozdrawim
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
Oczywiście, że można.
Należy zalogować się do aplikacji danymi z platformy eSterownik.pl |
|||
|
||||
leON22
|
Jest taka możliwość i chyba większość z nas z niej korzysta, chyba o to chodzi żeby mieć kontrolę swojego kociołka i sterownika z każdego miejsca, nie tylko z domu
|
|||
|
||||
diablo88xd
|
leON22 napisał » 2021-11-05 08:47 Jest taka możliwość i chyba większość z nas z niej korzysta, chyba o to chodzi żeby mieć kontrolę swojego kociołka i sterownika z każdego miejsca, nie tylko z domu Rozwiń proszę temat. Kontrola przez przeglądarkę "eSterownik.pl", rozumie działa, ale chciałbym korzystać z aplikacji "Pello Mobile", przekierowałbym port, żeby zrobić dostęp do IP sterownika z zewnątrz ale w opcjach brak wyboru portu:( dodane 2021-11-05 10:08 PrzemekP napisał » 2021-11-05 08:45 Oczywiście, że można. Należy zalogować się do aplikacji danymi z platformy eSterownik.pl Czy kiedyś w przyszłości będzie ten problem rozwiązany?? Z jakiego portu korzysta aplikacja "Pello Mobile"?? Tylko z 80 jak przeglądarka?? |
|||
|
||||
PrzemekP
|
Nie wiem jak jaśniej napisać.
Uruchamiasz aplikację Pello Mobile Pokazuje się formatka logowania (pole do wpisania loginu i hasła) Wpisujesz tam swój login i hasło z platformy eSterownik.pl (dla ułatwienia powiem, że Twój login to diablo88xd ) Po zalogowaniu się widzisz listę swoich urządzeń - bez różnicy czy jesteś w sieci lokalnej czy poza nią. Problemem, może być to, że nie masz dodanego żadnego urządzenia do swojego konta - w ten sposób nie zobaczysz sterownika poza swoją siecią lokalną. |
|||
|
||||
diablo88xd
|
PrzemekP napisał » 2021-11-05 10:19 Nie wiem jak jaśniej napisać. Uruchamiasz aplikację Pello Mobile Pokazuje się formatka logowania (pole do wpisania loginu i hasła) Wpisujesz tam swój login i hasło z platformy eSterownik.pl (dla ułatwienia powiem, że Twój login to diablo88xd ) Po zalogowaniu się widzisz listę swoich urządzeń - bez różnicy czy jesteś w sieci lokalnej czy poza nią. Problemem, może być to, że nie masz dodanego żadnego urządzenia do swojego konta - w ten sposób nie zobaczysz sterownika poza swoją siecią lokalną. Screen z "eSterownik.pl", jak widać urządzenie dodane. Screen z "Pello Mobile", urządzenia brak. W czym leży problem?? Wystarczająco jasno to zilustrowałem?? |
|||
|
||||
leON22
|
W tym, o czym Ci wyżej napisał @PrzemekP, że nie masz dodanego urządzenia do swojego konta. To co widzisz, widzimy, pochodzi z Twojej sieci lokalnej Jak dodać urządzenie znajdziesz w podpiętym temacie FAQ.
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
diablo88xd napisał » 2021-11-05 10:48 Bo Twój sterownik jest na nowej usłudze - tam używamy aplikacji eSterownik ->GooglePlay
W czym leży problem?? Wystarczająco jasno to zilustrowałem?? |
|||
|
||||
diablo88xd
|
Używam już eSterownik Mobile, migracja zrobiona, urządzenie udostępnione i w dalszym ciągu jego nazwy nie widzę w aplikacji...
|
|||
|
||||
kiminero
|
Mam ten sam problem z eSterownik Mobile. Migracja, reset itd. zrobione. W aplikacji wchodzę w Ustawienia, Połączenie i próbuję wpisać w polach "Połączenie przez platformę eSterownik" login i hasło i pupa.... Jakby aplikacja nie widziała wpisanego hasła i loginu. Co więcej nie ma mojego sterownika na liście Publiczne i nie mogę nawet podejrzeć go jako "gość". Co robię źle?
P.S. Przydałoby się pole "Szukaj". Mój ster jest na "k", czyli w połowie tych 2862 sterowników. Sporo "scrolowania". |
|||
|
||||
ven
|
diablo88xd napisał » 2021-11-06 15:46 Używam już eSterownik Mobile, migracja zrobiona, urządzenie udostępnione i w dalszym ciągu jego nazwy nie widzę w aplikacji... kiminero napisał » 2021-11-06 19:34 Mam ten sam problem z eSterownik Mobile. Używasz apliakcji z linka podanego przez Przemka ? Link do nowej aplikacji |
|||
|
||||
kiminero
|
Pobrana z Google Play. Bezpośrednio.
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
kiminero napisał » 2021-11-06 20:22 Pobrana z Google Play. Bezpośrednio. To pobrałeś aplikację do starych sterowników (wersja 2.1 / 2.4) Pobierz tą z linku - jest to testowa wersja aplikacji - należy przystąpić do testów aby móc ją pobrać. |
|||
|
||||
kiminero
|
Ok. Działa. Dzięki.
|
|||
|
||||
diablo88xd
|
ven napisał » 2021-11-06 19:57 diablo88xd napisał » 2021-11-06 15:46 Używam już eSterownik Mobile, migracja zrobiona, urządzenie udostępnione i w dalszym ciągu jego nazwy nie widzę w aplikacji... kiminero napisał » 2021-11-06 19:34 Mam ten sam problem z eSterownik Mobile. Używasz apliakcji z linka podanego przez Przemka ? Link do nowej aplikacji Jaką gwarancję mam na bezpieczeństwo pobierając aplikację z nieznanego źródła...?? Popracujcie jeszcze nad tym... Dla mnie to dno i metr mułu... |
|||
|
||||
PrzemekP
|
diablo88xd napisał » 2021-11-06 21:37 Jaką gwarancję mam na bezpieczeństwo pobierając aplikację z nieznanego źródła...?? Popracujcie jeszcze nad tym... Dla mnie to dno i metr mułu... Pobierasz aplikacje z oficjalnego Google Play - dostęp dla testerów aplikacji która nie jest jeszcze w finalnej , produkcyjnej wersji. |
|||
|
||||
ven
|
diablo88xd napisał » 2021-11-06 21:37 Jaką gwarancję mam na bezpieczeństwo pobierając aplikację z nieznanego źródła...?? Popracujcie jeszcze nad tym... Dla mnie to dno i metr mułu... Najpierw sprawdź dokąd prowadzi link, dopiero potem wyraź swoją opinie. Aplikacja jest w oficjalnym sklepie Play w wersji testowej. |
|||