Forum  Nowa usługa  Zgłoszenia dotyczące błędów - uwag do APLIKACJI iOS Subskrybuj
First pagePrevious page2 / 2Next pageLast page
2021-11-24 15:43
  marcinciesielski Posts: 29 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / iOS
Możliwe też, że jest to kwestia przełączania między się siecią lokalną a siecią komórkową w tej samej sesji aplikacji. W wersji 1.0.4, która powinna się pojawić w App Store może jeszcze dzisiaj w nocy lub jutro rano (jest w trakcie sprawdzania przez Apple), ten problem będzie rozwiązany - aplikacja będzie automatycznie przełączać się na komunikację przez serwer w razie niedostępności połączenia lokalnego w trakcie połączenia z urządzeniem, a także w drugą stronę, kiedy komunikacja z urządzeniem zachodzi przez serwer, po czym urządzenie zostanie wykryte w sieci lokalnej.

Gdyby po aktualizacji wpomniane błędy nadal występowały, proszę przesłać nam nagranie ekranu aplikacji pokazujące kontekst wystąpienia błędu. Szczególnie gdyby występił błąd z powtarzającym się wielokrotnie jednym urządzeniem na liście urządzeń, którego nie udało mi się wykryć mimo kilkudziesięciokrotnego testowania odświeżania listy zarówno po zalogowaniu, jak i bez logowania (co oznacza, że musi się pojawiać w bardzo konkretnej sytuacji, która występuje rzadko - oczywiście zależy mi na znalezieniu problemu, ale muszę być w stanie zreplikować ten błąd, żeby go naprawić).
2021-11-24 16:43
  lukolo85 Posts: 2 Ostrzeżenie: 0
Witam, mam problem z aplikacja eSterownik, mianowicie nie widzi urządzenia z pozycji korzystania z internetu operatora sieci, natomiast po podłączeniu się w domu po wifi działa- jedynie nie działa zakładka schemat. Niestety aplikacja na telefonie sama do nowszej wersji. Coraz bardziej jestem poirytytowany cała ta sytuacja 
2021-11-24 17:01
  sq9tbu Posts: 1231 Ostrzeżenie: 0
A zrób tak jak ja odinstaluj aplikację i ponownie zainstaluj może ruszy
2021-11-24 17:40
  PrzemekP Posts: 1282 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
lukolo85 napisał » 2021-11-24 16:43
Witam, mam problem z aplikacja eSterownik, mianowicie nie widzi urządzenia z pozycji korzystania z internetu operatora sieci, natomiast po podłączeniu się w domu po wifi działa- jedynie nie działa zakładka schemat. Niestety aplikacja na telefonie sama do nowszej wersji. Coraz bardziej jestem poirytytowany cała ta sytuacja 

Przenieś swój sterownik na nową usługę.
2021-11-24 18:30
  sq9tbu Posts: 1231 Ostrzeżenie: 0
Po aktualizacji zauważyłem że dobrze zoptymalizowany jest schemat na ekranie telefonu ale dalej nie mam temperatury z czujnika T2 Przez stronę WWW temperaturę pokazuje


2021-11-24 21:40
  maciej-ludwikowo Posts: 1 Ostrzeżenie: 0

witam,
... w temacie appki na ios...działa ok jak stara... ale z małym błędem... mam dwa obwody CO1 i CO2.. na kompie na wizualizacji temp  w cyfrach ok, ale na ios pokazuje obie wartość z CO1 a w wykresach jest ok...
... czy da się to jakoś poprawić? poproszę...
pozdrawiam
Przeniesiony z wątku: Aplikacja eSterownik iOS dostępna w App Store
2021-11-25 09:19
  marcinciesielski Posts: 29 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / iOS
maciej-ludwikowo napisał » 2021-11-24 21:40
... w temacie appki na ios...działa ok jak stara... ale z małym błędem... mam dwa obwody CO1 i CO2.. na kompie na wizualizacji temp  w cyfrach ok, ale na ios pokazuje obie wartość z CO1 a w wykresach jest ok...


sq9tbu napisał » 2021-11-24 18:30
Po aktualizacji zauważyłem że dobrze zoptymalizowany jest schemat na ekranie telefonu ale dalej nie mam temperatury z czujnika T2


Okazało się, że była drobna pomyłka w definicji schematów ściąganych z serwera (tylko dla niektórych urządzeń). Zostało to poprawione i teraz schemat powinien wyświetlać się poprawnie - bez konieczności zmian w aplikacji.
First pagePrevious page2 / 2Next pageLast page
Users on-line: alicjas4, azoro, blackdar1, bouD3, cegi5, Djack, dzaba66, Jerzyrybnik, Kiler5, Kris75, lodenice, marco755, mdaszek80, pfancug1, sladkowski1984, volvov70