Forum  Nowa usługa  Zgłoszenia dotyczące błędów - uwag do APLIKACJI iOS Subskrybuj
First pagePrevious page1 / 2Next pageLast page
2021-10-29 08:51
  PrzemekP Posts: 1281 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Tutaj proszę zgłaszać wszystkie błędy i uwagi dotyczące aplikacji testowej na system iOS
Proszę o wypisywanie rzeczy, których brakuje w odniesieniu do poprzedniej aplikacji.
Zgłaszamy również rzeczy które nie działają lub działają błędnie.

Aplikacja jest dostępna w TestFlight. Aby przystąpić do testów, proszę podać swoje AppleID (może być tutaj, jeżeli ktoś nie chce ujawniać to PW do użytkownika Marcin lub do mnie
2021-10-29 09:29
  Pieetro85 Posts: 5 Ostrzeżenie: 0
Odnośnie obsługi na IOS nie widać temperatury zadanej na czujniku temp. wewnętrznym. Jedynie mamy podgląd w fizyczny stan temp. Dodatkowo tym samym brak wejścia w ustawienia programatora.... ( na adroid wszystkie powyższe funkie są ). Przeniesiony z wątku: Migracja na nową usługę
2021-10-29 10:09
  marcinciesielski Posts: 29 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / iOS
Pieetro85 napisał » 2021-10-29 09:29
Odnośnie obsługi na IOS nie widać temperatury zadanej na czujniku temp. wewnętrznym. Jedynie mamy podgląd w fizyczny stan temp. Dodatkowo tym samym brak wejścia w ustawienia programatora.... ( na adroid wszystkie powyższe funkie są ). 


Dziękuję za zgłoszenie. Funkcja jest właśnie dodawana do aplikacji iOS i powinna być gotowa nie później niż na początku najbliższego tygodnia.




Przeniesiony z wątku: Migracja na nową usługę
2021-10-29 15:07
  puter Posts: 90 Ostrzeżenie: 0
marcinciesielski napisał » 2021-10-29 10:09
Pieetro85 napisał » 2021-10-29 09:29
Odnośnie obsługi na IOS nie widać temperatury zadanej na czujniku temp. wewnętrznym. Jedynie mamy podgląd w fizyczny stan temp. Dodatkowo tym samym brak wejścia w ustawienia programatora.... ( na adroid wszystkie powyższe funkie są ). 


Dziękuję za zgłoszenie. Funkcja jest właśnie dodawana do aplikacji iOS i powinna być gotowa nie później niż na początku najbliższego tygodnia.







Czy coś ominąłem, można już testować na IOS ??Przeniesiony z wątku: Migracja na nową usługę
2021-10-29 15:15
  Pieetro85 Posts: 5 Ostrzeżenie: 0
puter napisał » 2021-10-29 15:07
marcinciesielski napisał » 2021-10-29 10:09
Pieetro85 napisał » 2021-10-29 09:29
Odnośnie obsługi na IOS nie widać temperatury zadanej na czujniku temp. wewnętrznym. Jedynie mamy podgląd w fizyczny stan temp. Dodatkowo tym samym brak wejścia w ustawienia programatora.... ( na adroid wszystkie powyższe funkie są ). 


Dziękuję za zgłoszenie. Funkcja jest właśnie dodawana do aplikacji iOS i powinna być gotowa nie później niż na początku najbliższego tygodnia.







Czy coś ominąłem, można już testować na IOS ??


Zgadza się już ruszyły testy na iOS , wyślij do chłopaków z ES swój apple ID w pw. na pewno pomogą Przeniesiony z wątku: Migracja na nową usługę
2021-10-29 15:59
  marcinciesielski Posts: 29 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / iOS
marcinciesielski napisał » 2021-10-29 10:09
Dziękuję za zgłoszenie. Funkcja jest właśnie dodawana do aplikacji iOS i powinna być gotowa nie później niż na początku najbliższego tygodnia.



Ustawianie temperatury zadanej na czujniku wewnętrznym zostało dodane do aplikacji testowej w wersji 1.0.3.28, dostępnej za pośrednictwem Test Flight (jeśli chodzi zapisy do testów, wystarczy wysłać Apple ID do kogoś z ES - jak napisał Pieetro85 w poście powyżej). Po jednorazowym kliknięciu w kafelek z temperaturą wewnętrzną wyświetla się okienko do bieżącego ustawienia jednego z poziomów temperatury (takie samo jak w pokojach), natomiast po przytrzymaniu kafelka i wybraniu z menu opcji "Ustawienia temp. zadanej" można zmienić ustawienia predefiniowanych poziomów temperatury lub przejść do programatora.Przeniesiony z wątku: Migracja na nową usługę
2021-11-05 13:50
  Pieetro85 Posts: 5 Ostrzeżenie: 0
Witam ,
Panowie z ES , planujecie również względem czujnika BT4 dodać informacje na temat wilgotności zgodnie z jego przeznaczeniem  ??
2021-11-14 21:41
  korek101 Posts: 1 Ostrzeżenie: 0
To co na dzień dzisiejszy udało mi się zaobserwować w app 1.0.3.29
- gdy widzimy sterownik w sieci lokalnej wszystko działa ok, natomiast gdy przejdziemy w sieć GSM połączenie ze sterownikiem jest niemożliwe. Jeśli wyłączymy app i włączymy ponownie ładuje prawidłowo już na GSM.
- schemat fajnie jak by był skalowany automatycznie do aktualnej szerokości w telefonie z możliwością powiększenia....
2021-11-16 09:14
  Stif70 Posts: 1 Ostrzeżenie: 0
Witam. 
Zauważyłem  przesunięcie czasowe o jedną  godzinę  do tyłu w zdarzeniach i wykresach.
Czy można  to jakoś  skorygować ?
2021-11-16 13:04
  marcinciesielski Posts: 29 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / iOS
Aplikacja iOS obsługująca nowy serwer jest od wczoraj dostępna w App Store (wersja 1.0.3), tak więc nie ma już potrzeby zapisywania się do testów. Nowa wersja zawiera także kilkadziesiąt poprawek błędów i niewielkich zmian w interfejsie użytkownika, uspójniających aplikację iOS z wersją na Androida. Są też dodane ustawienia temperatury obwodów CO oraz temperatury za zaworem.

Stif70 napisał » 2021-11-16 09:14
Witam. 
Zauważyłem  przesunięcie czasowe o jedną  godzinę  do tyłu w zdarzeniach i wykresach.
Czy można  to jakoś  skorygować ?


Tak, ta poprawka będzie dodana w następnej aktualizacji (w ciągu najbliższych kilkunastu dni) zawierającej poprawki zgłaszanych błędów.
2021-11-16 16:21
  pawlop Posts: 12 Ostrzeżenie: 0
Czyli wystarczy aktualizować tą którą mam?
2021-11-17 09:54
  marcinciesielski Posts: 29 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / iOS
pawlop napisał » 2021-11-16 16:21
Czyli wystarczy aktualizować tą którą mam?


Tak - wystarczy zainstalować aktualizację z App Store.

korek101 napisał » 2021-11-14 21:41
- gdy widzimy sterownik w sieci lokalnej wszystko działa ok, natomiast gdy przejdziemy w sieć GSM połączenie ze sterownikiem jest niemożliwe. Jeśli wyłączymy app i włączymy ponownie ładuje prawidłowo już na GSM.


Poprawka tego problemu też już jest gotowa, będzie dostepna w najbliższej aktualizacji.
2021-11-24 07:23
  sq9tbu Posts: 1231 Ostrzeżenie: 0







Jest jakaś awaria?
Jeszcze chciałbym zgłosić błąd w momencie kiedy przegląda się wykresy i odznaczy się zbędne parametry tak jak ja zostawiłem tylko temperaturę zewnętrzną klikając strzałką na dzień poprzedni z powrotem wszystkie parametry wracają na ekran co zaciemnia obraz i trzeba z powrotem odznaczać jak ktoś chce 10 dni przejrzeć do tyłu wykresy to go coś weźmie z odznaczaniem po każdym dniu tego czego nie chce widzieć
2021-11-24 11:43
  marcinciesielski Posts: 29 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / iOS
Co do powtarzających się urządzeń na liście - nie udało mi się zreplikować tego błędu. Niemniej jednak w aktualizacji, która wkrótce będzie dostępna w App Store, już wcześniej zmieniłem sposób wyszukiwania urządzeń lokalnych i wyeliminowałem kilka pojawiających się czasami błędów. Wydaje się, że to powinno zapobiec takim sytuacjom. Aktualizacja 1.0.4 jest już wysłana do App Store i czeka na akceptację.
2021-11-24 13:35
  sq9tbu Posts: 1231 Ostrzeżenie: 0
Przejście na ten system to porażka.
Mam teraz za was rozwiązywać problemy.
Dwa dni czekam na telefon 
2021-11-24 13:41
  PrzemekP Posts: 1281 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
sq9tbu napisał » 2021-11-24 13:35
Przejście na ten system to porażka.

Dziekujęmy za opinię.
sq9tbu napisał » 2021-11-24 13:35

Mam teraz za was rozwiązywać problemy.


Rozwiązanie jakich dokładnie problemów zrzuciliśmy na Twoje barki ?
sq9tbu napisał » 2021-11-24 13:35

Dwa dni czekam na telefon 

A od kogo ten telefon miał być? Od kogoś z ES ?
2021-11-24 14:17
  sq9tbu Posts: 1231 Ostrzeżenie: 0
Panel lcd się wiesza jak chcę zmienić typ obwodu, jak mam pogodówkę w pokojach to nie widzę temperatur na schemacie, nie mogę się połączyć z sterownikiem przez internet bo mam błąd połączenia, lokalnie na iphonie w aplikacji wyskakuje mi kilka sterowników o tych samych nazwach, odznaczam wszystkie temperatury na wykresach na www zmieniam dzień i zaś je mam. Jak przypiszę do obwodu CO jakiś czujnik radiowy z pokoju to już w tym pokoju nie mierzy wilgotności.
2021-11-24 14:23
  seba Posts: 1406 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Zaktualizuj raz jeszcze sterownik, jest już dostępna aktualizacja dla paneli OLED z poprawką, o której piszesz powyżej.
2021-11-24 14:56
  sq9tbu Posts: 1231 Ostrzeżenie: 0
Zaraz to zrobię jeszcze czujnik t2 nie działa który zawsze działał jak go wybiorę jako przewodowy w obwodzie co 1 to chyba działa jak go zostawię tam gdzie był na podlogłówce w CO2 to go nie widzi
Wykonałem to przed chwilą z lokalnego adresu nic się nie działo na wyświetlaczu i aktualizację LCD jak tuallizację sterownika bez zmian nic na wyświetlacze nie widziałem żeby się coś zaktualizowało
dodane 2021-11-24 14:56Teraz po szybkiej aktualizacji przez Serwis panelu oled przestał się zawieszać ten panel i nagle wskoczyła temperatura CO2 z czujnika przewodowego ale mam dalej problem z połączeniem się ze sterownikiem przez internet na mieście bo mam błąd połączenia Mówimy oczywiście o telefonie i aplikacji na iOS
Coś mnie podkusiło i odinstalowałem z telefonu najnowszą aplikację jeszcze raz ją zainstalowałem i o dziwo ruszyła tylko jest teraz taki problem że na schemacie w tej aplikacji pokazują się wszystkie temperatury oprócz temperatury na po długów C z czujnika T2
2021-11-24 15:00
  PrzemekP Posts: 1281 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
sq9tbu napisał » 2021-11-24 14:56
Teraz po szybkiej aktualizacji przez Serwis panelu oled przestał się zawieszać ten panel i nagle wskoczyła temperatura CO2 z czujnika przewodowego ale mam dalej problem z połączeniem się ze sterownikiem przez internet na mieście bo mam błąd połączenia Mówimy oczywiście o telefonie i aplikacji na iOS

Nie mamy żadnego problemu z połączeniem się do Twojego sterownika. Sprawdź ustawienia czy aplikacja ma uprawnienia korzystania z danych mobilnych.
First pagePrevious page1 / 2Next pageLast page
Users on-line: Arkady24, bbmariusz, budgie1, czerskiandrzej, Dejwid46, greg_13, grzesiu, izsuener, januszprzybyla57, KESZUTAM12, korek101, Krzysiek83, Nexxboy, papik3, piasek, RBachul, Robert78, rudmar1, Slawek67a