Forum  Nowa usługa  Zgłoszenia dotyczące błędów - uwagi do WWW Subskrybuj
First pagePrevious page1 / 4Next pageLast page
2021-10-20 09:00
  PrzemekP Posts: 1306 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Tutaj proszę zgłaszać wszystkie błędy znalezione na stronie WWW.
Proszę skupić się na rzeczach brakujących , nie działających lub działających błędnie w porównaniu do wcześniejszej wersji.
2021-10-20 15:31
  CzeslawH Posts: 53 Ostrzeżenie: 0

Na stronie www mam ikonę aktualizacji, jednak sterownik nie może pobrać sterownika. Po czasie pojawia się instrukcja o ręcznej aktualizacji z podanego linka ( link działa )

Moja aktualnie wersja oprogramowania 1.1.34.28 ( Pello 3.5 ) . Czy jest nowsza wersja czy to może błąd ?                                                                                                                 
                                                
2021-10-20 16:45
  Djack Posts: 33 Ostrzeżenie: 0

WWW:
Brak loga eCoal w lewym górnym rogu
Schemat -> Po kliknięciu w jaki kolwiek opis, otwiera się okienki, a w nim słowo NULL

Wykresy: Brak możliwości zdefinowania własnego wykresu
Wykresy: Nie miałem przez chwilę prądu, na wykresie brak tego zdarzenia, w zdarzeniach jest
Statystyki: generują się co godzinę ? - w datach tylko dzień dzisiejszy, a przy wiekszym zakresie prawy 00:00 zużycie 0
Pokoje -> WybranyPokój -> Informacje -> Brak wykresów temperatury i wilgotności
Pokoje -> WybranyPokój: po najechaniu myszką na temperaturę, kursor zmienia się na łapkę, ale kliknięcie nie powoduje akcji
Pokoje: zmiana temperatury na kafelku, zmienia się kolor na prawidłowy, wartość temp. czasami nie zmienia się na poprawną
Statysyki: Jak zmieniłem okres `ostatnie 3 lata`, to na wykresie zasypów nie ma słupków, po przełączeniu na 30 dni też się nie pojawiają. Po ponownym wejściu w statystyki, przy zaznaczonym poprzednio okresie `ostatnie 3 lata` slupki się pojawiają
Ustawienia -> Kocioł/Tryb pracy -> Programator Auto-Lato: Fatal error: Uncaught Error: Call to a member function children() on bool in /var/www/pl.esterownik.panel/modules/settings/get_settings.php:485
Ustawienia -> Kocioł/Tryb pracy -> Programator temp. kotła jak wyżej
Chyba wszystkie programatory mają ten błąd, brak jakiegoś pliku xml z starego systemu ?
Ustawienia -> Kocioł/Tryb pracy -> Czujnik temperatury zewnętrznej: Wartość wybrana nie znajduje się na liście przy edycji, dostępne czujnik na płycie i kilka wartości Pokój: - - -
Ustawienia -> Obwody CO -> Czujnik temperatury przy Obwód CO 1 - temperatura w pomieszczeniu: j. w.
Ustawienia -> Obwody CO -> Czujnik temperatury przy Obwód CO 2 - temperatura w pomieszczeniu: j. w.
Ustawienia -> Kalibracja czujników -> Temperatura wewnętrzna: kółko się kręci 
Ustawienia -> Kalibracja czujników -> Temperatura zewnętrzna: j.w.
Ustawienia -> Kalibracja czujników -> Temperatura T2: j.w.
Ustawienia -> Informacje -> Aktualny czas sterownika: godzina w strefie UTC, a nie Warszawa
2021-10-20 17:31
  EYE1961 Posts: 28 Ostrzeżenie: 0
W retortowym ecoalu- parametry kotła -  brak niektórych typów kotłów .
2021-10-20 17:33
  Krzysiu3314 Posts: 9 Ostrzeżenie: 0
Brak schematu obwodów co3 co6 
2021-10-20 18:31
  juzo Posts: 72 Ostrzeżenie: 0
Nie mogę dodać czujnika temperatury dla obiegu CO1 - mieli bez końca.

 
2021-10-20 19:27
  PrzemekP Posts: 1306 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Djack napisał » 2021-10-20 16:45

WWW:
Brak loga eCoal w lewym górnym rogu

poprawione
Djack napisał » 2021-10-20 16:45

Schemat -> Po kliknięciu w jaki kolwiek opis, otwiera się okienki, a w nim słowo NULL


poprawione

Djack napisał » 2021-10-20 16:45

Wykresy: Brak możliwości zdefinowania własnego wykresu



to nie błąd - to celowe działanie - na ten moment wyłączyliśmy tę możliwość
Djack napisał » 2021-10-20 16:45
Wykresy: Nie miałem przez chwilę prądu, na wykresie brak tego zdarzenia, w zdarzeniach jest


Nie miałeś prądu raptem 30 sekund - na wykresach nie do zauważenia
Djack napisał » 2021-10-20 16:45
Statystyki: generują się co godzinę ? - w datach tylko dzień dzisiejszy, a przy wiekszym zakresie prawy 00:00 zużycie 0


statystyki zawsze były generowane godzinowo 
Djack napisał » 2021-10-20 16:45
Pokoje -> WybranyPokój -> Informacje -> Brak wykresów temperatury i wilgotności


poprawione
Djack napisał » 2021-10-20 16:45
Pokoje -> WybranyPokój: po najechaniu myszką na temperaturę, kursor zmienia się na łapkę, ale kliknięcie nie powoduje akcji


tak samo było na starym serwerze, ale słuszna uwaga usunę na obu
Djack napisał » 2021-10-20 16:45
Pokoje: zmiana temperatury na kafelku, zmienia się kolor na prawidłowy, wartość temp. czasami nie zmienia się na poprawną


tak samo działa na starym - odpytujemy sterownik co minutę - czasami częściej - więc nie zawsze ta zmiana będzie od razu widoczna - może czasami zmienić się na chwilę na poprzednią
Djack napisał » 2021-10-20 16:45
Statysyki: Jak zmieniłem okres `ostatnie 3 lata`, to na wykresie zasypów nie ma słupków, po przełączeniu na 30 dni też się nie pojawiają. Po ponownym wejściu w statystyki, przy zaznaczonym poprzednio okresie `ostatnie 3 lata` slupki się pojawiają


poprawione
Djack napisał » 2021-10-20 16:45
Ustawienia -> Kocioł/Tryb pracy -> Programator Auto-Lato: Fatal error: Uncaught Error: Call to a member function children() on bool in /var/www/pl.esterownik.panel/modules/settings/get_settings.php:485
Ustawienia -> Kocioł/Tryb pracy -> Programator temp. kotła jak wyżej
Chyba wszystkie programatory mają ten błąd, brak jakiegoś pliku xml z starego systemu ?



poprawione
Djack napisał » 2021-10-20 16:45
Ustawienia -> Kocioł/Tryb pracy -> Czujnik temperatury zewnętrznej: Wartość wybrana nie znajduje się na liście przy edycji, dostępne czujnik na płycie i kilka wartości Pokój: - - -

Ustawienia -> Obwody CO -> Czujnik temperatury przy Obwód CO 1 - temperatura w pomieszczeniu: j. w.
Ustawienia -> Obwody CO -> Czujnik temperatury przy Obwód CO 2 - temperatura w pomieszczeniu: j. w.



poprawione - w nowej wersji softu wygląda to jeszcze inaczej
Djack napisał » 2021-10-20 16:45
Ustawienia -> Kalibracja czujników -> Temperatura wewnętrzna: kółko się kręci 
Ustawienia -> Kalibracja czujników -> Temperatura zewnętrzna: j.w.
Ustawienia -> Kalibracja czujników -> Temperatura T2: j.w.



jeżeli nie ma czujników - tak będzie się działo - tak samo jest na starym
Djack napisał » 2021-10-20 16:45
Ustawienia -> Informacje -> Aktualny czas sterownika: godzina w strefie UTC, a nie Warszawa

poprawimy
dodane 2021-10-20 19:16
juzo napisał » 2021-10-20 18:31
Nie mogę dodać czujnika temperatury dla obiegu CO1 - mieli bez końca.

 

sprawdzę to jutro - w domu nie mam dostępu do sterownika i czujnika żeby przetestować
dodane 2021-10-20 19:27
EYE1961 napisał » 2021-10-20 17:31
W retortowym ecoalu- parametry kotła -  brak niektórych typów kotłów .

Powinno być poprawione
2021-10-20 19:47
  leon Posts: 320 Ostrzeżenie: 0
Mam zamontowane głowice MH2 M30. Po wglądzie w parametry danej głowicy(danego pokoju)  Odnośnie WWW!
Ograniczenie mocy w strefie regulacji ( Brak dostępu)

Brak możliwości przypisania głowic do danego obwodu CO???
Przeniesiony z wątku: Testowanie nowej apki i usprawnień WWW...
2021-10-20 22:36
  CzeslawH Posts: 53 Ostrzeżenie: 0
Na https://esterownik.pl/zdalny-dostep brak ikon informujących czy dany sterownik jest online czy offline
2021-10-20 22:56
  leON22 Posts: 5133 Ostrzeżenie: 1
1 ) W zakładce Rozszerzenia - Radiowy czujnik temp.wew.CO1 - nie wyświetla wilgotności powietrza :(
2) Brak wskazania, czy sterownik jest dostępny , podłączony do sieci ( wcześniej zielona kropka obok jego nazwy ) wg mnie wizualnie bardzo przydatna , gdy ma się kilka urządzeń do kontroli .
3 ) Sterownik zaktualizowany do najnowszej wersji 1.1.34.30 , a na Platformie pokazuje starszą wersję 1.1.33.19 :(
2021-10-21 07:47
  juzo Posts: 72 Ostrzeżenie: 0
Średnia trochę nie pasuje do wykresów (wygląda na zawyżoną) - to jest jakaś wyliczana prognozowana na cały dzień?



2021-10-21 07:59
  pilot73 Posts: 8 Ostrzeżenie: 0
Po przeniesieniu na nowy serwer brak schematu rozszerzenia MR3.
2021-10-21 08:24
  Djack Posts: 33 Ostrzeżenie: 0
PrzemekP napisał » 2021-10-20 19:27

Djack napisał » 2021-10-20 16:45
Wykresy: Nie miałem przez chwilę prądu, na wykresie brak tego zdarzenia, w zdarzeniach jest


Nie miałeś prądu raptem 30 sekund - na wykresach nie do zauważenia



Wcześniej pod wykresem pojawiały się kółeczka ze zdarzeniami, a teraz tego kółeczka brak, mimo że zdarzenie braku zasilania jest w zakładce `Zdarzenia` odnotowane.
Sprawdziłem teraz przez zmianę temperatury kotła, to zdarzenie w Zdarzeniach zostało odnotowane na wykresie brak tej informacji.


Mogłem sam dodać taką funkcjonalność do wykresu, ale domyślny schemat otwiera się zawsze jako pierwszy, więc mało prawdopodobne.
2021-10-21 09:07
  PrzemekP Posts: 1306 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Djack napisał » 2021-10-21 08:24

Wcześniej pod wykresem pojawiały się kółeczka ze zdarzeniami, a teraz tego kółeczka brak, mimo że zdarzenie braku zasilania jest w zakładce `Zdarzenia` odnotowane.
Sprawdziłem teraz przez zmianę temperatury kotła, to zdarzenie w Zdarzeniach zostało odnotowane na wykresie brak tej informacji.
Mogłem sam dodać taką funkcjonalność do wykresu, ale domyślny schemat otwiera się zawsze jako pierwszy, więc mało prawdopodobne.


Już poprawione

dodane 2021-10-21 09:07
leon napisał » 2021-10-20 19:47
Mam zamontowane głowice MH2 M30. Po wglądzie w parametry danej głowicy(danego pokoju)  Odnośnie WWW!
Ograniczenie mocy w strefie regulacji ( Brak dostępu)

Brak możliwości przypisania głowic do danego obwodu CO???

Już poprawione


Również został poprawiony czas na sterowniku widoczny w Ustawieniach -> Informacje
2021-10-21 09:48
  CzeslawH Posts: 53 Ostrzeżenie: 0
Widok wszystkich temperatur na schemacie ma postać pełnych stopni ( brak części dziesiątych ).
2021-10-21 10:04
  juzo Posts: 72 Ostrzeżenie: 0
Dodanie czujnika temperatury do obiegu CO1 poprzez rozszerzenia nadal martwe.. 
2021-10-21 10:12
  JaWaRoCo Posts: 8 Ostrzeżenie: 0
Błąd podczas próby pobrania ustawień/konfiguracji sterownika
FKT: Kopia ustawień sterownika

Fatal error: Uncaught Error: Class ZipArchive not found in /var/www/pl.esterownik.panel/helper.php:182 Stack trace: #0 /var/www/pl.esterownik.panel/index.php(311): include() #1 {main} thrown in /var/www/pl.esterownik.panel/helper.php on line 182
2021-10-21 10:18
  Krzysiu3314 Posts: 9 Ostrzeżenie: 0
Taki oto widok schematu Co3
dodane 2021-10-21 10:18
2021-10-21 10:26
  PrzemekP Posts: 1306 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
juzo napisał » 2021-10-21 10:04
Dodanie czujnika temperatury do obiegu CO1 poprzez rozszerzenia nadal martwe.. 

już wróciło z martwych
2021-10-21 10:33
  juzo Posts: 72 Ostrzeżenie: 0
PrzemekP napisał » 2021-10-21 10:26
juzo napisał » 2021-10-21 10:04
Dodanie czujnika temperatury do obiegu CO1 poprzez rozszerzenia nadal martwe.. 

już wróciło z martwych




First pagePrevious page1 / 4Next pageLast page
Users on-line: agata, ajerkuch, apozorski, artiles58, czarzasty, danutapiotr, Darek123, Grzesiek69, jagoda_sg, mirekdd7, podmajerzem, Predator, szynwald35, unimark, Waldek112, zima