Rozgrzewamy jesienne temperatury i z tej okazji przygotwaliśmy dla Państwa OBNIŻKI CENOWE wybranych produktów w naszym sklepie eSterownik.pl!
W zakładce "PROMOCJA" znajdziecie wszystkie produkty objęte rabatem
Forum  Nowa usługa  Zgłoszenia dotyczące błędów - uwagi do APLIKACJI Android Subskrybuj
First pagePrevious page2 / 8Next pageLast page
2021-10-21 18:11
  PrzemekP Posts: 1434 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
CzeslawH napisał » 2021-10-21 18:00

CzeslawH napisał » 2021-10-21 07:23
Może niedokładnie opisałem. Problem dotyczy Aplikacji nie strony WWW. Po zalogowaniu mój sytem jest widoczny ale nieaktywny (szary "ptaszek")



W dalszym ciągu nie mam dostępu do aplikacji. Dziwne ale działa mi "stara" aplikacja przez Wi-Fi ( bez statystyk i wykresów)


Proszę odinstaluj nową aplikację i zainstaluj raz jeszcze ( na nowo pobraną). Ja widzę Twój sterownik w aplikacji i jest cały czas aktywny. Szary ptaszek nie jest wyznacznikiem na ten moment dostępności sterownika.
Żeby mieć pewność rozmawiamy o tym sterowniku -> Czesław_H Ogniwo EKO PELLET 18 
2021-10-21 18:18
  CzeslawH Posts: 56 Ostrzeżenie: 0
PrzemekP napisał » 2021-10-21 18:11
CzeslawH napisał » 2021-10-21 18:00

CzeslawH napisał » 2021-10-21 07:23
Może niedokładnie opisałem. Problem dotyczy Aplikacji nie strony WWW. Po zalogowaniu mój sytem jest widoczny ale nieaktywny (szary "ptaszek")



W dalszym ciągu nie mam dostępu do aplikacji. Dziwne ale działa mi "stara" aplikacja przez Wi-Fi ( bez statystyk i wykresów)


Proszę odinstaluj nową aplikację i zainstaluj raz jeszcze ( na nowo pobraną). Ja widzę Twój sterownik w aplikacji i jest cały czas aktywny. Szary ptaszek nie jest wyznacznikiem na ten moment dostępności sterownika.

Żeby mieć pewność rozmawiamy o tym sterowniku -> Czesław_H Ogniwo EKO PELLET 18 



Tak to jest ten. Odinstalowuję i spróbuję ponownie

dodane 2021-10-21 18:18Pomogło. Po ponownej instalacji uruchomiła się. Sprawdzając na razie z grubsza - wszystko działa. Dzięki
2021-10-22 07:37
  DanFen Posts: 13 Ostrzeżenie: 0
Czy nowej w apce jest widoczny plan,schemat bo u mnie po otwarciu Main nie ma podglądu,czy tak ma być?Przeniesiony z wątku: Testy nowej usługi zdalnego dostępu
2021-10-22 07:39
  PrzemekP Posts: 1434 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
DanFen napisał » 2021-10-22 07:37
Czy nowej w apce jest widoczny plan,schemat bo u mnie po otwarciu Main nie ma podglądu,czy tak ma być?

Tak w nowej aplikacji nie ma podglądu schematu. 
2021-10-22 08:46
  wiktoriano Posts: 277 Ostrzeżenie: 0
Wiem, że lista życzeń później, ale może warto przetestować jakiś widget? 
@PrzemekP czy widget bardzo obciąża serwer?
2021-10-22 10:30
  JaWaRoCo Posts: 9 Ostrzeżenie: 0
Propozycja zmian/ulepszeń

Alarmy, zdarzenia: odwrócony podgląd wpisów - od najnowszego do najstarszego, lub Sorter
Obecnie, żeby zobaczyć najnowszy wpis muszę skrolować na sam dół.

2021-10-22 11:57
  simko1 Posts: 420 Ostrzeżenie: 0
Stara apka wogole nie działa a w nowej nie mogę się zalogować (ptaszek na szaro)przy próbie kliknięcia wywala z aplikacji. Może trzeba sterownik zresetować?
dodane 2021-10-22 11:55Odinstaluje i raz jeszcze zainstaluje.
dodane 2021-10-22 11:57Nie pomogło. Ktoś coś?
2021-10-22 12:06
  PrzemekP Posts: 1434 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
simko1 napisał » 2021-10-22 11:57
Stara apka wogole nie działa a w nowej nie mogę się zalogować (ptaszek na szaro)przy próbie kliknięcia wywala z aplikacji. Może trzeba sterownik zresetować?
dodane 2021-10-22 11:55Odinstaluje i raz jeszcze zainstaluje.
dodane 2021-10-22 11:57Nie pomogło. Ktoś coś?

Moment - pracujemy 
2021-10-22 12:08
  stefan1k Posts: 24 Ostrzeżenie: 0
JaWaRoCo napisał » 2021-10-21 10:26
Dzień dobry, 
w końcu znalazłem właściwą dyskusję na forum

1. W zakładce Wykresy można
Edytować Wykresy, tworzyć nowe, zmienić nazwę i je zapisać. 
Wczytać się ich już nie da. Nowy schchemat nie pokazuje się na liście.

2. Proponowałbym do okienka wyboru kolorów dodać na górze kilka kolorów standardowych, i potem to co już jest.
Patrz te 10 kolorów standardowych

3. Przeciąganie kafelków palcem
dodane 2021-10-21 10:26



Podpinam się.
Nie można także usunąć zdefiniowanych schematów - które nie są potrzebne, a ich edycja jest możliwa, ale i tak się nie zapisuje.
2021-10-22 12:15
  ven Posts: 656 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
PrzemekP napisał » 2021-10-22 12:06
simko1 napisał » 2021-10-22 11:57
Stara apka wogole nie działa a w nowej nie mogę się zalogować (ptaszek na szaro)przy próbie kliknięcia wywala z aplikacji. Może trzeba sterownik zresetować?
dodane 2021-10-22 11:55Odinstaluje i raz jeszcze zainstaluje.
dodane 2021-10-22 11:57Nie pomogło. Ktoś coś?

Moment - pracujemy 

Sprawdź teraz.
dodane 2021-10-22 12:15
stefan1k napisał » 2021-10-22 12:08
JaWaRoCo napisał » 2021-10-21 10:26
Dzień dobry, 
w końcu znalazłem właściwą dyskusję na forum

1. W zakładce Wykresy można
Edytować Wykresy, tworzyć nowe, zmienić nazwę i je zapisać. 
Wczytać się ich już nie da. Nowy schchemat nie pokazuje się na liście.

2. Proponowałbym do okienka wyboru kolorów dodać na górze kilka kolorów standardowych, i potem to co już jest.
Patrz te 10 kolorów standardowych

3. Przeciąganie kafelków palcem
dodane 2021-10-21 10:26



Podpinam się.
Nie można także usunąć zdefiniowanych schematów - które nie są potrzebne, a ich edycja jest możliwa, ale i tak się nie zapisuje.



W pierwszej kolejności uruchomimy usługę dla wszystkich sterowników z podstawową funkcjonalnością. Później będziemy modyfikować aplikację.

2021-10-22 12:24
  simko1 Posts: 420 Ostrzeżenie: 0
Działa. Będę teraz testował. 
2021-10-22 19:40
  wiktoriano Posts: 277 Ostrzeżenie: 0
Nie wiem jak wam, ale nowa apka działa u mnie o niebo lepiej. Na starej często przerywało połączenie w trakcie, zwłaszcza po wyłączeniu ekranu urządzenia często nie chciało nawiązać połączenia ze sterownikiem i wymagane było wyczyszczenie z pamięci ramu telefonu. Na nowej apce po wyłączeniu i włączeniu ekranu wrzuca mnie do "Moje systemy" i nie ma problemu z nawiązaniem połączenia, choć idealnie by było gdyby zostało tam gdzie było przed wyłączeniem ekranu urządzenia. 
dodane 2021-10-22 19:40Proszę o poprawę by wartości w prostokątach na siebie nie nachodziły 

2021-10-23 00:10
  Dagon Posts: 4 Ostrzeżenie: 0

Kilka zauważonych rzeczy:
-zmniejszyć czcionkę dla trybu pracy -napis "Automatyczny" nie mieści się w całości.
-w brązowych kafelkach np. "Pompa Dodatkowa" dolny napis "Dodatkowa" nie pełni widoczny - wyśrodkować góra/dół

-brak histogramów w Spalanie Retortowy
pozdrawiam



Przeniesiony z wątku: Testy nowej usługi zdalnego dostępu
2021-10-24 15:31
  DanFen Posts: 13 Ostrzeżenie: 0
W aplikacji w retortowy ecoal ,typ kotła brak niektórych typów  ,w obwodzie CO1 i CO2 temperatura w pomieszczeniu brak możliwości zaznaczenia czujnika 
2021-10-25 09:46
  CzeslawH Posts: 56 Ostrzeżenie: 0
W Aplikacji pello/1.1.34.28 zauważyłem:
1. Ustawienia/Spalanie 
    - czas obrotu palnika podczas czyszczenia
    - czas postoju palnika podczas czyszczenia
2. Ustawienia/Rozpalanie
    - czas rozgrzewania grzałki
3. Ustawienia/Czyszczenie
    - czas obrotu palnika podczas czyszczenia
    - czas postoju palnika podczas czyszczenia
Tych ustawień nie ma w menu sterownika  jak również w menu wersji na www 
( ustawiony palnik : Typ palnika  ECO-PALNIK VIP )
2021-10-25 13:05
  leON22 Posts: 5954 Ostrzeżenie: 3
W dalszym ciągu w aplikacji brak widocznych czujników temp. zew.i wew w zakładce Rozszerzenia 
2021-10-26 06:57
  damian_lisu Posts: 29 Ostrzeżenie: 0
Zaobserwowałem dziwne zachowanie, w zasadzie to dwa w pokojach:
1. Gdy jest ustawiony programator dla pomieszczenia to rysowana jest linia nastawy na wykresie ale gdy następuje korekta temperatury wynikająca z programatora to linia ta (szara) jest rysowana w drugą stronę, tu na zrzucie ta "dziura" to nastawa 21C


2. Druga przypadłość to taka że gdy dla pomieszczenia nie ma stref tej nastawy (szarej linii) w ogóle nie ma na wykresie.
2021-10-26 08:22
  seneka72 Posts: 13 Ostrzeżenie: 0
brak wykresów, statystyk ,zdarzeń, aplikacja łączy się tylko lokalnie przez wi-fi przez normalną sieć komókową nie łączy wcale
2021-10-26 08:57
  PrzemekP Posts: 1434 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
seneka72 napisał » 2021-10-26 08:22
brak wykresów, statystyk ,zdarzeń, aplikacja łączy się tylko lokalnie przez wi-fi przez normalną sieć komókową nie łączy wcale

Pobierz najnowszą wersję aplikacji z linku. 
Sprawdź czy jesteś poprawnie zalogowany do aplikacji.
2021-10-26 09:05
  seneka72 Posts: 13 Ostrzeżenie: 0
Jak na razie wszystko wróciło.Aplikacje wcześniej odinstalowałem i zainstalowałem ponownie zalogowany poprawnie loguje się za każdym wejściem na aplikację.Wczoraj brak statystyk w aplikacji przez cały dzień,.Na stronie był brak statystyk spalania skończyły się na 25 października potem cały czas 0
First pagePrevious page2 / 8Next pageLast page
Users on-line: adam3773, drobny10, Jan46, lukaszgrabowski1983, lulekp, mireks1, Mysza, piec-piec, Pirat, Wojteksaw, Zarlacz