Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum Pello v3.5 Zrywanie połączenia ze sterownikiem. Subskrybuj | ||||
|
||||
Bioly41
![]() |
Czy u was też ciągle zrywa połączenie ze sterownikiem? (urządzenie nie podłączone). Jak na sterownik internetowy to bardzo kiepsko to wygląda. Mam przynajmniej jedną dziennie kilkugodzinną przerwę w dostępnie do sterownika. W tym czasie nie działa nawet dostęp po sieci lokalnej. Zauważyłem też że wykres potrafi się nie aktualizować nawet przez całą dobę.
|
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
Jeżeli nie ma dostępu w sieci lokalnej to problemu szukałbym najpierw wewnątrz sieci. Jeżeli problem będzie nadal występował proszę o kontakt z serwisem.
|
|||
|
||||
Bioly41
![]() |
Tylko gdzie szukać. Ostatnio miałem problem z tym, że moje IP znajduje się na forumowej "czarnej liście". Łączę się bezpośrednio po kablu z routerem. Miałem nawet przez chwile podłączony po drodze inny router ale problem nadal występował. Połączenie kablowe sprawne - posiadam tester. Dostęp do internetu mam cały czas.
|
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
Bioly41 napisał » 2021-09-28 09:17 Tylko gdzie szukać. Ostatnio miałem problem z tym, że moje IP znajduje się na forumowej "czarnej liście". Łączę się bezpośrednio po kablu z routerem. Miałem nawet przez chwile podłączony po drodze inny router ale problem nadal występował. Połączenie kablowe sprawne - posiadam tester. Dostęp do internetu mam cały czas. Jak już pisałem przy okazji blokady IP na forum to jest to czarna lista TYLKO na forum. Nie dotyczy usługi zdalnego dostępu. W tej chwili sterownik nie ma podłączenia do serwera. Nawet nie próbuje się łączyć. |
|||
|
||||
Bioly41
![]() |
Jak będę w domu to spróbuje wyłączyć DHCP i ręcznie ustawić IP. Może to powoduje problem.
|
|||