Forum  eCoal.pl v3.5  motoreduktor - silnik Subskrybuj
2021-07-29 19:26
  miazio Posts: 315 Ostrzeżenie: 0
panowie mam pytanie co może powodować taki stan . 
jeżeli dosypie węgiel aby przepchnąć go do palnika to silnik motoreduktora wyłącza się po około 15-10 sek pracy myślałem ze jest to normalne bo jest jakiś termik ale kumpel który ma piec mówi ze przepycha cały palnik bez takich piecto ogniwo eko plus 
2021-07-29 20:26
  leON22 Posts: 5133 Ostrzeżenie: 1
Możesz jaśniej, w jakim trybie przepychasz ? Udostępnij sterownik, jaka wersja oprogramowania i sterownika? 
2021-07-30 12:41
  miazio Posts: 315 Ostrzeżenie: 0
bardziej tu chodzi o silnik termik kondensator. powiedzmy jak napełnię zasobnik węglem i uruchomię w trybie ręcznym podajnik to pracuje tak około 15-18 sek i się włącza jak by zadziałał termik. musze odczekać kilkanaście minut i ponownie mogę uruchomić podajnik. 
Czy może być to uszkodzony kondensator  
dodane 2021-07-30 12:41Podłączyłem silnik bezpośrednio do prądu poprzez kabel od drukarki i silnik pracuje prawidłowo przepchnolem cały opał do palnika ( qrw..... 8 lat męki bo myślałem że tak ma być ) Teraz pytanie co może być walnięte na sterowniku?
2021-11-28 19:32
  gwarek Posts: 46 Ostrzeżenie: 0

Faktycznie jest coś nie tak.
W trybie ręcznym jak uruchomisz silnik musi pracować cały czas.
Termik wybija z jakiegoś powodu ... może coś stawia zbyt duży opór.
Ciekawe jakby miał kręcić z pustym ślimakiem ( bez groszku ).
Pozdrawiam.
Users on-line: dani3210, endriuu, gstrzelec, JacekRadziejowice, Jan46, januszabram, jlotecki, lobuz, ms-6, Nadstmar, pavelm, Rozkoszek86, Seba_91, timi4bolo2009, wajha69, wele