Forum  eCoal.pl v3.5  Aktualizacja - brak odczytu z czujnika zew. Subskrybuj
First pagePrevious page3 / 3Next pageLast page
2021-05-06 14:50
  PrzemekP Posts: 1368 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
leon napisał » 2021-05-06 14:26
Wszystko chodziło na cacy do aktualizacji

A co teraz nie chodzi na cacy?
2021-05-06 14:50
  leon Posts: 347 Ostrzeżenie: 0
Otwarcie zaworu mi odpowiada a ta temperatura 28? No właśnie,kosmos.To się zaczęło od aktualizacji
2021-05-06 14:55
  PrzemekP Posts: 1368 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
leon napisał » 2021-05-06 14:50
Otwarcie zaworu mi odpowiada a ta temperatura 28? No właśnie,kosmos.To się zaczęło od aktualizacji

Czy grzejnik w tym pokoju jest cały czas ciepły?
Czy przed aktualizacją w tym pokoju był czujnik przypisany do CO1 ?
Polecam dla tej głowicy zmienić siłę docisku.
2021-05-06 15:03
  leon Posts: 347 Ostrzeżenie: 0
Proszę cofnąć wszystkie pokoje do,przed aktualizacją! Żona twierdzi że jest ciepły grzejnik i temperatura przyjemna.Do aktualizacji był jeden czujnik w salonie przypisany salon a wszystkie głowice przypisane pod CO1 i wszystko funkcjonowało do dnia właśnie aktualizacji
2021-05-06 16:56
  PrzemekP Posts: 1368 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
leon napisał » 2021-05-06 15:03
Proszę cofnąć wszystkie pokoje do,przed aktualizacją! Żona twierdzi że jest ciepły grzejnik i temperatura przyjemna.Do aktualizacji był jeden czujnik w salonie przypisany salon a wszystkie głowice przypisane pod CO1 i wszystko funkcjonowało do dnia właśnie aktualizacji

Sterownik zaktualizował się 30 kwietnia 2021 o godzinie 17:08. Patrząc na wykresy temperatury w pokoju szaleństwo zaczęło się 4 maja 2021 około godziny 20. 
Więc raczej problem z temperaturą w tym pokoju nie zwalałbym na aktualizację. Sugeruję sprawdzić czy głowica nie jest ruszona na zaworze. 
2021-05-26 10:59
  stefan1k Posts: 24 Ostrzeżenie: 0
Czy jest możliwość powrotu do poprzedniej wersji oprogramowania? 
Tam opcje programowania bezprzewodowych czujników były proste i przejrzyste. Teraz to czujnik przypisany albo do obwodu, albo pokoju. Jak do pokoju to już na schemacie nie ma temperatury obwodu. A jak do obwodu to brak wskazania wilgotności i wykresów. Zapłaciłem za sterownik i czujniki nie małe pieniądze i przynajmniej chciałbym aby to działało jak należy, a nie wg widzimisie nowelizacji autora oprogramowania (bez urazy), a w tym przypadku czujniki nie działają prawidłowo. Aplikacja na telefon też nie jest do końca kompatybilna z nowym oprogramowaniem...
Na chwilę obecną najchętniej wróciłbym do poprzedniej wersji i co do aktualizacji to poczekałbym na rozwój sytuacji.
Jeśli jest taka opcja to proszę o udostępnienie pliku - na pewno z tego skorzysta więcej użytkowników. 
2021-10-23 18:47
  pawlop Posts: 12 Ostrzeżenie: 0

Mam problem po zrobieniu aktualizacji. Po aktualizacji na schemacie nie pokazywała mi się temperatura zewnętrzna oraz temperatura wewnętrzna CO1. Po przeczytaniu informacji, że muszę usunąć pokoje zrobiłem to, utworzyłem je od nowa ale nie mogę dodać czujników temperatury bo system każe przytrzymać przycisk na czujniku na 5 sekund ale na czujniku takowego nie ma.
2021-10-24 18:02
  Walter Posts: 147 Ostrzeżenie: 0
pawlop napisał » 2021-10-23 18:47

Mam problem po zrobieniu aktualizacji. Po aktualizacji na schemacie nie pokazywała mi się temperatura zewnętrzna oraz temperatura wewnętrzna CO1. Po przeczytaniu informacji, że muszę usunąć pokoje zrobiłem to, utworzyłem je od nowa ale nie mogę dodać czujników temperatury bo system każe przytrzymać przycisk na czujniku na 5 sekund ale na czujniku takowego nie ma.



Przycisk do parowania jest w środku, musisz rozkręcić czujnik tam jest przycisk i dwie diody. 
2021-10-24 18:54
  seba Posts: 1412 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
stefan1k zmieniliśmy sposób parowania czujników i przypisywania ich do obwodów CO1-CO6 aby było to proste i możliwe panela LCD. Do tej pory aby podłączyć czujnik bezprzewodowy do sterownika należało podłączyć urządzenie do sieci Ethernet, zainstalować aplikację itd... Teraz można to zrobić prosto z panela LCD.
Pracujemy też nad tym aby w przyszłości rozszerzyć możliwości panela i tworzyć również pokoje i parować bezpośrednio czujniki, głowice itd. 

Aktualnie w nowej wersji temperatura z czujników przypisanych do obwodów CO jest rejestrowana i pokazywana na wykresach oraz na głównym schemacie. Możliwe, że wprowadzimy również rejestrowanie wilgotności z czujników T/RH przypisanych do obwodów CO na głównych wykresach.
2021-10-24 19:40
  radek-ka Posts: 135 Ostrzeżenie: 0
seba napisał » 2021-10-24 18:54
Możliwe, że wprowadzimy również rejestrowanie wilgotności z czujników T/RH przypisanych do obwodów CO na głównych wykresach.
Trzeba było od razu pomyśleć o wilgotności, a nie teraz jak sporo użytkowników jest nie zadowolona i zwraca na to uwagę
First pagePrevious page3 / 3Next pageLast page
Users on-line: bazyli, bono, Chudinii97, grakab, marekpolak, Mateo139, monawieczorek82, Pawelkon, pikpik, Piotrek, przedszkole, Sahy