Usługi zdalnego dostępu powoli powinny wracać do normy.
Za wszystkie utrudnienia przepraszamy
Forum  eCoal.pl v3.5  Aktualizacja - brak odczytu z czujnika zew. Subskrybuj
First pagePrevious page3 / 3Next pageLast page
2021-05-06 14:50
  PrzemekP Posts: 1028 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
leon napisał » 2021-05-06 14:26
Wszystko chodziło na cacy do aktualizacji

A co teraz nie chodzi na cacy?
2021-05-06 14:50
  leon Posts: 261 Ostrzeżenie: 0
Otwarcie zaworu mi odpowiada a ta temperatura 28? No właśnie,kosmos.To się zaczęło od aktualizacji
2021-05-06 14:55
  PrzemekP Posts: 1028 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
leon napisał » 2021-05-06 14:50
Otwarcie zaworu mi odpowiada a ta temperatura 28? No właśnie,kosmos.To się zaczęło od aktualizacji

Czy grzejnik w tym pokoju jest cały czas ciepły?
Czy przed aktualizacją w tym pokoju był czujnik przypisany do CO1 ?
Polecam dla tej głowicy zmienić siłę docisku.
2021-05-06 15:03
  leon Posts: 261 Ostrzeżenie: 0
Proszę cofnąć wszystkie pokoje do,przed aktualizacją! Żona twierdzi że jest ciepły grzejnik i temperatura przyjemna.Do aktualizacji był jeden czujnik w salonie przypisany salon a wszystkie głowice przypisane pod CO1 i wszystko funkcjonowało do dnia właśnie aktualizacji
2021-05-06 16:56
  PrzemekP Posts: 1028 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
leon napisał » 2021-05-06 15:03
Proszę cofnąć wszystkie pokoje do,przed aktualizacją! Żona twierdzi że jest ciepły grzejnik i temperatura przyjemna.Do aktualizacji był jeden czujnik w salonie przypisany salon a wszystkie głowice przypisane pod CO1 i wszystko funkcjonowało do dnia właśnie aktualizacji

Sterownik zaktualizował się 30 kwietnia 2021 o godzinie 17:08. Patrząc na wykresy temperatury w pokoju szaleństwo zaczęło się 4 maja 2021 około godziny 20. 
Więc raczej problem z temperaturą w tym pokoju nie zwalałbym na aktualizację. Sugeruję sprawdzić czy głowica nie jest ruszona na zaworze. 
2021-05-26 10:59
  stefan1k Posts: 15 Ostrzeżenie: 0
Czy jest możliwość powrotu do poprzedniej wersji oprogramowania? 
Tam opcje programowania bezprzewodowych czujników były proste i przejrzyste. Teraz to czujnik przypisany albo do obwodu, albo pokoju. Jak do pokoju to już na schemacie nie ma temperatury obwodu. A jak do obwodu to brak wskazania wilgotności i wykresów. Zapłaciłem za sterownik i czujniki nie małe pieniądze i przynajmniej chciałbym aby to działało jak należy, a nie wg widzimisie nowelizacji autora oprogramowania (bez urazy), a w tym przypadku czujniki nie działają prawidłowo. Aplikacja na telefon też nie jest do końca kompatybilna z nowym oprogramowaniem...
Na chwilę obecną najchętniej wróciłbym do poprzedniej wersji i co do aktualizacji to poczekałbym na rozwój sytuacji.
Jeśli jest taka opcja to proszę o udostępnienie pliku - na pewno z tego skorzysta więcej użytkowników. 
First pagePrevious page3 / 3Next pageLast page
Users on-line: 934197, Kiler5, MateoKoc