Forum eCoal.pl Pomoc w ustawieniach OEP16 Subskrybuj | ||||
|
||||
mefistowilk
|
Mógłby ktoś rzucić okiem na moje ustawienia? Robią się spieki i na drzwiczkach dolny pojawiła się jakby smoła.
|
|||
|
||||
leON22
|
Pewnie dziura w korpusie podajnika Więcej nie pomogę, bo dodałeś mnie do ignorowanych
|
|||
|
||||
mefistowilk
|
Ignorowanych ? W jaki sposób
|
|||
|
||||
leON22
|
Pewnie przez przypadek kliknąłeś
|
|||
|
||||
mefistowilk
|
Już znalazłem - już nie jesteś "ignorowany" możesz coś pomoc z tymi spiekami?
|
|||
|
||||
leON22
|
Sprawdzałeś ten korpus podajnika ? Zgaś światło w kotłowni, otwórz popielnik, świeć latarką i szukaj skąd wydobywa się dym, skoro smoła na drzwiczkach, to obawiam się najgorszego
|
|||
|
||||
mefistowilk
|
Sprawdziłem faktycznie jest dziura. Dociągnąć do końca sezonu grzewczego i pospawać czy raczej do wymiany?
|
|||
|
||||
leON22
|
Dziura dziurze nierówna Twój kocioł, Twoja kasa, Twoja decyzja
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
mefistowilk napisał » 2021-02-11 21:29 Wymień to gówno na coś innego, przekonasz się że Twój kocioł nie jest taki zły.Sprawdziłem faktycznie jest dziura. Dociągnąć do końca sezonu grzewczego i pospawać czy raczej do wymiany? |
|||
|
||||
mefistowilk
|
verb napisał » 2021-02-11 22:32 mefistowilk napisał » 2021-02-11 21:29 Wymień to gówno na coś innego, przekonasz się że Twój kocioł nie jest taki zły.Sprawdziłem faktycznie jest dziura. Dociągnąć do końca sezonu grzewczego i pospawać czy raczej do wymiany? Jakieś propozycje? |
|||
|
||||
leON22
|
Poszukaj na forum . Słowo klucz : mały Batory albo ekoenergia
|
|||
|
||||
mefistowilk
|
leON22 napisał » 2021-02-12 21:43 Poszukaj na forum . Słowo klucz : mały Batory albo ekoenergia Trzeba wymienić cały " Żeliwny układ nawęglania kotła - batory 10" (mając silnik i dmuchawę całą ) czy jest opcja zrobienia hybrydy i sam palnik ? |
|||
|
||||
fred
|
Witam. Wymieniłem w OEP-16 palnik na Batory-10 i chodzi trzeci sezon bez zarzutów. Kupić trzeba podajnik ze ślimakiem i palenisko. Napęd pasuje, dmuchawa też. Trzeba dorobić przejściówki pod wentylator i kosz zasypowy. Usunąłem też śruby mocujące w korpusie kotła i wywierciłem nowe otwory pod mocowanie podajnika. Przy odrobinie zdolności manualnej mozna wykonać wszystko sprawnie.
|
|||