Forum bruli.pl Wysoka temperatura podajnika Subskrybuj | ||||
|
||||
JacekJI
|
Cześć! Dawno mnie tu nie było.
Po parach spokojnej pracy Skam-p 12 z bruli mam problem. Często mam zbyt wysoka temperaturę podajnika co powoduje alarm. Teraz kiedy mrozy są większe nawet wyskakuje zapłon paliwa w podajniku i wygasza mi kocioł. Paliwo ciagle mam to samo. Ostatnio wymieniłem zasobnik bo był nieszczelny ale problem nie ustąpił Dołączam wykresy Podajnik Ewmara APPM-1 dodane 2021-01-17 11:24 |
|||
|
||||
tomek2019
|
Spróbuj na próbe zdławić wąż z dosuszania paliwa w zbiorniku np nakładając worek na jego koniec. Jeśli to pomoże to później tak dobierz przepływ powietrza przez ten wąż żeby temperatura podajnika była w normie ale żeby dosuszanie też działało. U mnie właśnie zbyt duży przepływ powietrza przez dosuszanie powodował wysoką temperaturę podajnika.
|
|||
|
||||
JacekJI
|
Właśnie zamknąłem zawór od dosuszania na próbę ale nie spada temperatura
|
|||
|
||||
ooshy
|
U mnie po 8 latach absolutnie bezproblemowego działania też ostatnio dzieją się podobne rzeczy. Dym w podajniku, temperatura podajnika skacze do 50 C. Po pierwsze wymieniłem uszczelki w pokrywie zasobnika i niby pomogło, ale na prawdę robotę zrobiło włączenie ślimaka i wyciągnięcie prawie całego żaru, zmniejszenie nawiewu. Zatem palący się w rurze węgiel został wypchnięty do miejsca w którym powinien być, a mniejszy wiatr powoduje, że kopczyk bardziej urósł. niestety, tydzień później miałem identyczne zdarzenie, ale od wzrostu temperatury do naprawy trwającej max 5 minut upłynęło 2-3 godziny. Na wiosnę pierwszy raz będę wszystko rozkręcał i oglądał, bo tak nie ma prawa się dziać.
|
|||
|
||||
elektrisss
|
udało sie opanować problem wysokiej temperatury podajnika?
|
|||