Forum eCoal.pl Ogniwo eko plus M 26kw Duże spalanie Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
DamianOwczarek-zablokowany
|
Brak
|
|||
|
||||
poslowicka
|
Tak, wymieniłem korpus, Damian pomógł namierzyć dziurę, poustawiać i teraz pali jak zły Już nie pamiętam kiedy tak komfortowo do kotłowni schodziłem.
Przy wymianie okazało się, że jeszcze czeka mnie wymiana palnika i motoreduktora, są w tragicznym stanie. Dosuszania nie miałem ale w nowym korpusie jest nawiercony otwór to pewnie zrobię niedługo. |
|||
|
||||
kubanos
|
DamianOwczarek napisał » 2021-01-03 13:05 Spalanie że 40 na 25 w pierwszą dobę a ja już z nudów tak myślałem, że mój OEP16 pożera dużo bo średnio 16kg na ponad 160m2 i to na ecoalu |
|||
|
||||
termoexpert
|
Witam
Proszę o pomoc w ustawieniu sterownika/kotła. Zmieniłem (po awarii) Ogniwo Eko 25 (ustawiony był na 16 kW) na Ogniwo Eko Plus M 20. Nie daje rady go ustawić- temperatura spalin b.wysoka, zużycie paliwa nieporównywalnie wyższe od poprzedniego kotła. Mam zabudowany regulator ciągu i szyber w czopuchu. Kocioł udostępniony , zasypów nie rejestruję ale zużycie ok 40/50 kg na 24 h. Co robić? Pozdrawiam |
|||
|
||||
kubanos
|
Nie paliłem w M-ce ale 3 sek podawania to nie za mało ?
|
|||
|
||||
termoexpert
|
Witam, dam 5 sek i wczoraj zdemontowałem tzw deflektory ceramiczne (szamotki) obserwuję......... dodane 2021-01-28 18:47... po kilku godzinach dużo koksu w popielniku a temperatura spalin b wysoka paliwa schodzi dużo..... |
|||
|
||||
Yreku71
|
Masz niską temp powrotu. Ustaw stałą temperaturę zadaną kotła. Jak nie dopala węgla to dłuższy czas postoju i daj wiatr na może 35. Ochronę powrotu daj pompę cwu, bo zaworu 4D nie widzę.
|
|||
|
||||
|
Dzialamy z tematem, 4d jest uszkodzony,
|
|||
|
||||
leON22
|
Zamarzł , czy nikt nim dawno nie kręcił pewny
|
|||
|
||||
|
leON22 napisał » 2021-01-30 07:14 Zamarzł , czy nikt nim dawno nie kręcił pewny 7 lat nie ruszany, nie da rady go ruszyc |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||