Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Ogniwo 20kw burner sm Subskrybuj | ||||
|
||||
Mateo139
![]() |
Witam kolegów. Czy na waszych palnikach również występuje problem, że na ostatnim segmencie palnika jest za słaby nadmuch?? Na końcu zapycha się popiołem i nie pali się w ogóle w tym miejscu, tylko pierwsze trzy segmenty. Jeżeli dam mu więcej wiatru jest trochę lepiej ale temperatura spalin zwiększa się do 160 w górę i tworzą się duże spieki (popkorn) . Na tą chwilę udaje mi się utrzymać go do 150*C. Pozdrawiam.
|
|||
|
||||
krzych_boch-og20
![]() |
U mnie jest podobnie. Jak zwiększam nawiew to wypala od strony podajnika. Ja mam mały nadmuch 28% i w automacie idzie ok. Na grupowym 8 też jest problem. Natomiast na większych mocach idzie już ok. Czasami mu zamieszam w retorcie pogrzebaczem i wyrówna się.
|
|||
|
||||
romnix
![]() |
No niestety u mnie to samo niekiedy od strony podajnika ale nie ma reguły, od czasu do czasu w trybie ręcznym włączę dmuchawę na 100% pomaga na chwilę. Na ustawienia nie ma reguły u mnie przy 28% kopcący płomień a na ściankach kotła maź którą można szpachelką ściągać teraz przy 35% jest ok. są spieczki ale i normalny pyłek spaliny ok. 125 stopni, wszystko zależy od węgla.
|
|||