Forum  eCoal.pl v3.5  Miał ktoś dzisiaj problem z wykresami ? . Subskrybuj
2020-11-17 18:45
  marco755 Posts: 131 Ostrzeżenie: 0
Witam ponownie , dzisiaj po odpaleniu kotła po montażu pompy kotłowej , tak gdzieś po godzinie 11 przestało zapisywać cokolwiek , statystyki , wykresy , zdarzenia . W sumie pierwszy raz mam do czynienia z czymś takim . 
Karta ? , bateria ? . Chodzi mi tylko o to czy coś u mnie padło czy u źródła .
2020-11-18 18:53
  qqdeal Posts: 2 Ostrzeżenie: 0
Dzisiaj u mnie to samo. O 15:58 sterownik przestał zapisywać dane i alarmy. 
2020-11-18 19:58
  janjan Posts: 124 Ostrzeżenie: 0
od jakiegoś czasu codziennie się to pierniczy.
2020-11-18 20:07
  marco755 Posts: 131 Ostrzeżenie: 0
Rano wstałem o 3,30 i już były , już myślałem że jak wczoraj grzebałem przy kotle to coś uwaliłem bo tak to się mniej więcej zbiegło .
2020-11-18 21:07
  piejar Posts: 48 Ostrzeżenie: 0
A mnie padły o 12 i leżą nadal :-(

Ale dane lokalnie są dostęp czyli coś po stronie aplikacji mobilnej i strony eSterownik. 
2020-11-19 10:41
  Michal_T Posts: 23 Ostrzeżenie: 0
U mnie od wczoraj od 18:00 brak wykresów i statystyk.
2020-11-19 11:09
  lan123 Posts: 35 Ostrzeżenie: 0
U mnie to samo wykresy i zdarzenia  brak od 22.13 statystyki jeszcze są . 
2020-11-19 14:43
  swp_minkowskie Posts: 34 Ostrzeżenie: 0
U mnie zaczelo sie wczoraj o 7:18, pare godzin pozniej wrocilo wszystko do norma, dzisiaj znowu wykresy i statystyki zatrzymaly sie o 9:40. Wyglada na to, ze zeszloroczne problemy nie zostaly usuniete...
2020-11-19 15:26
  marco755 Posts: 131 Ostrzeżenie: 0
Dzisiaj o 8;25 znowu padło , do teraz cisza .
2020-11-19 15:44
  swp_minkowskie Posts: 34 Ostrzeżenie: 0
Dzwonilem do ES. Mily rozmowca wie, ze cos jest, ale nie wie co. Mowil, ze koledzy pracuja nad usunieciem problemu.
Cos mi sie wydaje, ze ES tak jak w zeszlym roku oszczedza na serwerze, albo "fachowcy" nie umieja wlasciwie ustawic odpowiednich parametrow (w co watpie)... 

dodane 2020-11-19 15:44... a teraz nie ma nawet schematu...
2020-11-19 18:45
  marco755 Posts: 131 Ostrzeżenie: 0
U mnie puki co schemat jest ,
2020-11-19 19:56
  swp_minkowskie Posts: 34 Ostrzeżenie: 0
schemat u mnie tez jest, ale laduje sie kilka minut.
2020-11-19 20:30
  marco755 Posts: 131 Ostrzeżenie: 0
Wszystko zaczyna świrować , nawet w ustawieniach mieli i mieli . 
2020-11-19 20:38
  janjan Posts: 124 Ostrzeżenie: 0
tragedia, miał być mercedesem wśród sterowników :
2020-11-19 20:41
  swp_minkowskie Posts: 34 Ostrzeżenie: 0
Tez juz od 6 minut trybiki w ustawieniach...
 
janjan napisał » 2020-11-19 20:38
tragedia, miał być mercedesem wśród sterowników :

Ten mercedes wyglada mi na jakas tandetna chinska podrobe... 
2020-11-19 22:42
  krzych_boch-og20 Posts: 134 Ostrzeżenie: 0
U mnie to samo. Lokalnie działa a kółeczka na wyświetlaczu (górny prawy róg) brak i bez WiFi ni kija. Statystyki i wykresy stanęły o 9,30 i tak do teraz. Jak widać problem co rok ten sam A podobno było to przejściowe bo serwery rozbudowywali. Chyba tylko w teleporadach. Mam nadzieję że wszystko wróci do normy. Pozdrawiam i życzę dużo wytrwałości. Szkoda nerwów. 
Users on-line: leON22, roman19, rysfry, Wojciech_cichon