Forum eCoal.pl v3.5 Wprowadzając zasyp, wpis nie odnotowuje się. Subskrybuj | ||||
|
||||
Lester
|
Dzień dobry.
Od jakiegoś czasu w zdarzeniach nie zapisują się moje zasypy paliwa. Kiedy zresetuje sterownik wyskakuje błąd pustego zasobnika. Tak jakby nie pamiętał zasypów po resecie. Próbowałem odłączyć sterownik i ponownie połączyć go ze stroną, niestety ten sam problem. Ze strony mam możliwość sterowania piecem, jak również widzę statystyki i wykresy. Nie zapisują się wyłącznie zasypy, jeśli wprowadzam zasyp bezpośrednio ze sterownika, kiedy zrobię to przez stronę zasyp jest zapamiętywany, jednak po resecie zbiornik w 100% pełny ale w alarmach wyświetla "pusty zasobnik". Proszę o pomoc.
|
|||
|
||||
leON22
|
Czy masz wprowadzony i odpowiednio wypełniony zakup paliwa i w zaawansowanych wpisany odpowiedni czas do opróżnienia zasobnika
|
|||
|
||||
Lester
|
Tak mam wpisany czas oraz wpisany zakup paliwa, określone dane przy zakupie.
|
|||
|
||||
leON22
|
||||
|
||||
Lester
|
||||
|
||||
leON22
|
Sprawdzałeś stan baterii w sterowniku? Może trzeba ją wymienić, ewentualnie format karty SD ( wcześniej skopiować dane i ponownie wgrać ) nic więcej nie przychodzi mi do głowy pewny
|
|||
|
||||
Lester
|
Nie wiedziałem, że jest tam bateria, a objawy są wlasnie takie jakby sterownik tracił pamięć po wyłączeniu energii. Jaka bateria tam jest do wymiany? Kupię sobie zanim go rozkrece. Dane z SD w jaki sposób można skopiować?
Dziękuję za pomoc. |
|||
|
||||
leON22
|
Wyjąć kartę pamięci włożyć do czytnika kart w laptopie i kopiujesz, jak nie masz czytnika to jakiś adapter na USB i kopiujesz, chyba nie muszę pisać jak
dodane 2020-11-17 11:06Oczywiście wcześniej wyłącz sterownik z prądu |
|||
|
||||
Lester
|
Pomogła wymiana baterii. Stara była wyczerpana. Dziękuję .
|
|||