Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Alarm przy temp. 31 stopnie - co może być przyczyną ? Subskrybuj | ||||
|
||||
Deredas
![]() |
Witam, kocioł rbr + sterownik ecoal 3.5 zgłasza ALARM. Co może być przyczyną ? Jak sprawdzić co to za błąd ? Ogólnie jak wyłączę i włącze sterownik to ślimak i zaczyna podawać węgiel, dmuchawa działa i temperatura na piecu rośnie do 31 stopni po czym wyskakuj błąd. |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Udostępnij sterownik , bo tak to nic nie poradzimy
![]() ![]() |
|||
|
||||
Deredas
![]() |
żeby kliknąć w ten czerwony wykrzyknik to trzeba komputer podłączyć do sterownika po LAN-ie prawda ? W adres przeglądarki wpisać adres IP sterownika i wtedy pojawi się ten wykrzyknik tak ? Adres IP sterownika jest jakiś standardowy ? Wiesz może jaki jest ten adres IP ? W chwili obecnej jestem 100 km od domu i nie mam jak podejrzeć czy jakiś adres IP jest napisany na sterowniku. :( |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Jak masz sterownik podłączony do Twojej sieci to nic nie musisz podłączać kablem
![]() ![]() |
|||
|
||||
romnix
![]() |
Kabel RJ45 podłącz do sterownika i do routera lub kup ja mam TO oczywiście każde podobne urządzenie z wejściem na kabel sieciowy również się sprawdzi, jakbyś nie miał za pierwszym razem strony konfiguracyjnej wyłącz anty-wirus. Ostatnie okienko na panelu sterownika masz ustawienia sieciowe.
|
|||