Forum eCoal.pl v3.5 Głośna praca podajnika. Subskrybuj | ||||
|
||||
Kondzio
|
Czy w nowym kotle ogniwo eko plus M taka praca podajnika jest normalna dla mnie nie co może być uszkodzone wiadomość do serwisu już poszła ale jestem ciekaw co to jest śruby po dokręcane a pod stopkę jest dany gumowy
materiał, |
|||
|
||||
leON22
|
Za krótki materiał , ciężko cokolwiek wywnioskować , co naprawdę tak trzaska pewny Czy podajnik jest dobrze wypoziomowany
|
|||
|
||||
Kondzio
|
Ogniwo odpisało przyjadą wymienić silnik. A co do podajnika obojętnie z jaka siła jest dokręcona stopka to nie pomaga.
Ja podejrzewam że wentylator z przodu jest poluzowany ale okej po to jest gwarancja żeby to serwis zrobił a tak przynajmniej mi cały silnik wymienią. |
|||
|
||||
Gustine
|
polecam pod stopke od podajnika dac materiał "gumowy" ja dalem taki z taśmociągów i w domu cisza
|
|||
|
||||
karoka65
|
Odgłos jakby wentylatorek silniczka motoreduktora ocierał o jego obudowę, może w czasie transportu kotła albo jego montażu ktoś tą obudowę wiatraka czymś walnął i podgiął?
|
|||
|
||||
daroo12
|
Witam. Mam pytanie,a mianowicie podczas pracy podajnika piszczy sterownik tak jak podczas alarmu. Nie dzieje się to zawsze ale dosyć często. Miał ktoś już taki przypadek
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Na pewno piszczy ster a nie kondek w napędzie ?
|
|||
|
||||
ormo1
|
ja miałem to samo wymienili silnik na mowy
|
|||
|
||||
daroo12
|
napewno piszczy sterownik już coraz częściej przy pracy podajnika jak w sterowniku wyłączę alarm to cisza jak załączę to tak co drugie włączenie podajnika to pisk
|
|||
|
||||
pm38
|
Po tym jak wygasł piec ogniwo eko plus 16 kw, został wymieniony kondensator bo silnik nie miał siły ruszyć. Obecnie praca albo silnika albo przekładni stała się głośna,
Co może być? przekładnia,? silnik? łożysko? |
|||