Forum eCoal.pl v3.5 Głośna praca podajnika. Subskrybuj | ||||
|
||||
Kondzio
|
Czy w nowym kotle ogniwo eko plus M taka praca podajnika jest normalna dla mnie nie co może być uszkodzone wiadomość do serwisu już poszła ale jestem ciekaw co to jest śruby po dokręcane a pod stopkę jest dany gumowy
materiał, |
|||
|
||||
leON22
|
Za krótki materiał , ciężko cokolwiek wywnioskować , co naprawdę tak trzaska pewny Czy podajnik jest dobrze wypoziomowany
|
|||
|
||||
Kondzio
|
Ogniwo odpisało przyjadą wymienić silnik. A co do podajnika obojętnie z jaka siła jest dokręcona stopka to nie pomaga.
Ja podejrzewam że wentylator z przodu jest poluzowany ale okej po to jest gwarancja żeby to serwis zrobił a tak przynajmniej mi cały silnik wymienią. |
|||
|
||||
Gustine
|
polecam pod stopke od podajnika dac materiał "gumowy" ja dalem taki z taśmociągów i w domu cisza
|
|||
|
||||
karoka65
|
Odgłos jakby wentylatorek silniczka motoreduktora ocierał o jego obudowę, może w czasie transportu kotła albo jego montażu ktoś tą obudowę wiatraka czymś walnął i podgiął?
|
|||
|
||||
daroo12
|
Witam. Mam pytanie,a mianowicie podczas pracy podajnika piszczy sterownik tak jak podczas alarmu. Nie dzieje się to zawsze ale dosyć często. Miał ktoś już taki przypadek
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Na pewno piszczy ster a nie kondek w napędzie ?
|
|||
|
||||
ormo1
|
ja miałem to samo wymienili silnik na mowy
|
|||
|
||||
daroo12
|
napewno piszczy sterownik już coraz częściej przy pracy podajnika jak w sterowniku wyłączę alarm to cisza jak załączę to tak co drugie włączenie podajnika to pisk
|
|||