Forum Pello v3.5 Konfiguracja Pello 3.5 Subskrybuj | ||||
|
||||
likecovers23
![]() |
Cześć,
Posiadam od jakiegoś miesiąca piec ogniwo ze sterownikiem Pello. Niestety firma która montowała mi piec wie o ustawianiu parametrów kotła mniej więcej tyle co ja czyli niewiele:/ Poczytałem trochę forum ale niestety nie jestem w stanie ogarnąć jak doprowadzić do tego aby piec utrzymywał temp. zadaną w pokoju. Zawsze jest niższa i w ciągu dnia wzrasta a potem spada. Zawór 4d również nie osiąga zadanej temp. Jest szansa aby ktoś fachowym okiem rzucił okiem na to co się u mnie dzieje? Będę bardzo wdzięczny. Wszystko spięte i podłączone do internetu także dostęp jest
![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Jakoś nie widać tego dostępu
![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Zaptaszkuj, że ster ma być widoczny publicznie. Ogarnę Ci to.
|
|||
|
||||
karoka65
![]() |
Ja tylko bym zapytał dlaczego bierzecie do roboty właśnie takie firmy które nie mają pojęcia o tym co robią?
Zamiast siedzieć przed TV to cała zima na forum i przed piecem w kotłowni, nie rozumiem tego? |
|||
|
||||
radek-ka
![]() |
Znaleźć kogoś co się zna nie jest takie proste. Każdy się reklamuje na najlepszego hydraulika we wsi, a później wychodzi na ile się zna (niestety już po zapłacie za robotę).
U mnie było to samo i sam musiałem zamontować siłownik zaworu 4d co nie pomogło na zimny powrót, oraz kałużę skroplin pod kotłem i skończyło się na dołożeniu pompy na powrocie z 4d, też samemu, bo hydraulik wziął kasę i teraz nie ma czasu |
|||
|
||||
piejar
![]() |
No, to Kolega ju jest hydraulik jak sobie sam pompę zamontował. Ja sondowalem jakiegoś fachowca do montażu ale jak mi śpiewali 7 tys za montaż (z materiałem) oczywiście w układzie zamkniętym (bo drożej
![]() Jak sterownika nie widać to trudno pomoc . Ewentualnie napisz coś o nastawach |
|||