Forum eCoal.pl Ustawienia powtórzeń/dmuchawy w zależnosci od temperatury Subskrybuj | ||||
|
||||
OEPM26-Marcin
![]() |
Witam serdecznie! Trzeci rok mam przyjemność palenia w kotle Ogniwo Eko Plus M i jak na razie nie mogę narzekać. Spalanie mniejsze niż w zwykłym śmieciuchu a w domu temperatura non stop w okolicach 23 stopni. Jednak w głowie mam ciągle jedna kwestię. Typ podajnika mam ustawione na retortowy-grupowe bo spalanie jest wyraźnie mniejsze niż na retortowy-eCoal (choć niektórzy piszą że nie ma większej różnicy). Minus jest taki, że w zależności od temperatury muszę ręcznie zmieniać sobie ilość podań i ewentualnie nadmuch. Czy jest szansa aby wymusić (prosić
![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Dlatego grupowe nazywa się trybem półautomatycznym i czasami trzeba w nim coś skorygować
![]() ![]() |
|||
|
||||
OEPM26-Marcin
![]() |
Nie ukrywam, że z trybu ręcznego nigdy nie próbowałem korzystać bo nie po to kupowało się piec za 10 tys. zeby wszystko wprowadzać ręcznie ![]() ![]() Faktycznie opał też swoje robi. Zostało mi 15 worków skarbka do którego ustawienia miałem już dopieszczone i niestety znów od nowa :( |
|||
|
||||
rysfry
![]() |
Po to masz minimalną i maksymalną moc kotła, że jak piec nie osiąga temperatury na minimalnej mocy to automatycznie przełącza się na maksymalną i nie trzeba tu nic zmieniać.
|
|||