Forum eCoal.pl Błąd podajnika eCoal V3,5 Subskrybuj | ||||
|
||||
SCalus
|
Witam wszystkich.
Mam problem ze sterownikiem, mianowicie od wczorajszego popoludnia ,po przyjściu z pracy sprawdziłem piec ,a na sterowniku wyświetla komunikat "błąd podajnika" i piec już wygasł. Nie mogę go wystartować . Co może być tego powodem? dodane 2020-06-19 20:59Dodam ,że sterownik jest jeszcze na gwarancji. Co w tej sytuacji zrobić? |
|||
|
||||
leON22
|
Jak mówi instrukcja obsługi sterownika eCoal o tym błędzie : podajnik nie jest podłączony lub wystąpiła przerwa w obwodzie jego zasilania. Sprawdź podłączenie wtyczki zasilającej podajnik w gnieździe sterownika
|
|||
|
||||
SCalus
|
Witam ponownie. Niestety sprawdziłem wyjście ze sterownika na podajnik i nie podaje prądu 😕. Będę zmuszony zgłosić naprawę reklamacyjną.
|
|||
|
||||
karoka65
|
A burzy nie było?
|
|||
|
||||
leON22
|
SCalus napisał » 2020-06-20 16:00 Witam ponownie. Niestety sprawdziłem wyjście ze sterownika na podajnik i nie podaje prądu 😕. Będę zmuszony zgłosić naprawę reklamacyjną. Możesz opisać jak to sprawdziłeś dodane 2020-06-20 21:37 karoka65 napisał » 2020-06-20 17:42 A burzy nie było? Wiesław , co Ty ciągle z tą burzą |
|||
|
||||
karoka65
|
Burze teraz na topie wiesz ile sterów ustrzeliły? a wygląda to na uszkodzenie płyty, same bez powodu rzadko się psują jeszcze takie "młode".
|
|||
|
||||
SCalus
|
Może i była. Nie było mnie w domu. Mimo wszystko sterownik nie działa. Sprawdziłem to miernikiem. Niema napięcia na wyjściu z gniazda na podajnik.
|
|||