W dniu 26 maja (wtorek) będą niedostępne schematy dla urządzeń w wersji 3.5. Prace związane będą z aktualizacją serwisu eSterownik
Niedługo również zostanie wyłączona synchronizacja danych do wykresów oraz statystyk. Dane będą zsynchronizowane po zakończeniu prac.
Forum  eCoal.pl v3.5  Przewód do czujnika Cwu, zapalarka i czujnik bezprzewodowy. Subskrybuj
2020-06-01 16:13
  anaana Posts: 587 Ostrzeżenie: 0
Mam pytanie czy w odległości ok 30m da się zainstalować od kotła czujnik Cwu, jakiego kabla użyć, czy trzeba coś wlutować? Przewód ziemny 0,5 mm wystarczy? 

Jeśli się nie da czy można rozłączać pompę od sterownika odcinając zero?

Czy można prosić o ustawienie większej temperatury na czujniku bezprzewodowym. Teraz jest 40st. jeszcze o 10 byłoby idealnie.

Robi się ciepło, widziałem w ekoenergii zapalarkę, czy ES coś na ten temat myśli? Działa to świetnie, można rozpalać co dwa dni.


2020-06-01 16:24
  leon Posts: 119 Ostrzeżenie: 0
Witam... Oczywiście że się da. Czujnik ma kabel  + brązowy i - niebieski,odetniesz 0 to pompa na samym + nie będzie chodzić
2020-06-01 17:12
  Walter Posts: 121 Ostrzeżenie: 0
Podpinam się pod temat zapalarki, gdyby była możliwość zamontowania byłbym w pełni zadowolony.
2020-06-01 17:20
  leon Posts: 119 Ostrzeżenie: 0
Poczekajcie jakiś czas jeszcze,dzisiaj nam zostaje rozpałka i ogień albo nie wygaszać
2020-06-01 18:26
  anaana Posts: 587 Ostrzeżenie: 0
Czyli nie kombinować że że specjal kablem tylko dać jedną żyłę 0 rozłączającą i gitara.
Myślałem o taki chińczyku.

Sterownik temperatury
2020-06-01 19:41
  leon Posts: 119 Ostrzeżenie: 0
Kolego odżałuj parę zł i kup ileś tam metrów kabla 2 żyły i połącz to po ludzku,brąz do brązu i niebieski do -.Podepnij do sterownika i kitara.Ponać na chińczyka to tylko korona virus.Powiedz w sklepie elektrycznym o kabel do led (najmniejsza oporność prądu)
2020-06-04 23:54
  anaana Posts: 587 Ostrzeżenie: 0
Zrobione, ileś tam kabla wyszło 30m plus 3m i nie chodzi o żałowanie, tylko obawy czy będzie działać i o robotę bo na kostce się nie położy, trzeba było wyjąć rząd kostki, zrobić kanał i dopiero dać kabel.
Dlatego najlepsze rozwiązanie to opcja bezprzewodowa..
Kabel użyty to 2*1 mm² i ten co jest w czujniku chyba 2*0,5mm².
Było trochę roboty ale czujnik działa.
2020-06-05 21:28
  leon Posts: 119 Ostrzeżenie: 0
Bądz bohaterem swojego domu
Users on-line: