W dniu 26 maja (wtorek) będą niedostępne schematy dla urządzeń w wersji 3.5. Prace związane będą z aktualizacją serwisu eSterownik
Niedługo również zostanie wyłączona synchronizacja danych do wykresów oraz statystyk. Dane będą zsynchronizowane po zakończeniu prac.
Forum  eSterownik.pl  Sterownik brak wyjścia na świat Subskrybuj
First pagePrevious page5 / 5Next pageLast page
2020-03-29 18:37
  puter Posts: 62 Ostrzeżenie: 0
rafalsk napisał » 2020-03-29 18:34
sorry puter, tak tajemniczo się o coś zapytam. Czy mówi Ci coś termin rav-dom?



a powinien, coś mi mówić?? Ale nie nie słyszałem tego określenia
2020-03-29 18:41
  rafalsk Posts: 26 Ostrzeżenie: 0

jak nie słyszałeś to nie powinno.
Moim zdaniem sieć jest ustawiona dobrze. Wydaje mi się, że błędów nie widzę. Ja bym ponownie sparował sterownik z platformą, bo CHYBA twoje ID widoczne na zdjęciu wskazuje nie na Twój sterownik.
Ale już na tym to ja się nie wyznaję więc musisz sam powziąć decyzje lub też ktoś inny pomoże.

Ja osobiście bym sparował jeszcze raz zgodnie z instrukcją.
2020-03-29 18:51
  puter Posts: 62 Ostrzeżenie: 0
Nie mogę ponownie sparować bo woła że nie zostało znalezione w sieci i żeby sprawdzić połączenie
2020-03-29 18:54
  rafalsk Posts: 26 Ostrzeżenie: 0
rozumiem. No to ja niestety chyba więcej nie dam rady. Nie chciałbym Cię wprowadzać niepotrzebnie w błąd.
2020-03-29 19:17
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
Wstrzymaj sie z kombinacjami. Dzwon jutro od rana na serwis. Koledzy na dyzurze sprawdza Twoj przypadek. 
2020-03-29 19:19
  puter Posts: 62 Ostrzeżenie: 0
ES_Serwis napisał » 2020-03-29 19:17
Wstrzymaj sie z kombinacjami. Dzwon jutro od rana na serwis. Koledzy na dyzurze sprawdza Twoj przypadek. 



Tak zrobię na dziś już i tak mam dość 😐
2020-03-30 09:29
  rafalsk Posts: 26 Ostrzeżenie: 0
I jak kolego puter, coś drgnęło w temacie? Serwis się wypowiedział w kwestii Twojego problemu?
2020-03-31 16:23
  leON22 Posts: 3603 Ostrzeżenie: 1
Jak widać, sterownika nie widać   Sam jestem ciekaw przyczyny . @puter czekamy na info , co i jak 
2020-03-31 18:21
  rafalsk Posts: 26 Ostrzeżenie: 0
Coś tam chyba już widać tylko raczej sterownik nie udostępniony publicznie. W każdym razie ciekawy również jestem co to się tam działo.
2020-03-31 21:00
  puter Posts: 62 Ostrzeżenie: 0
Faktycznie wszystko wróciło do normy - sterownik ma już wyjście na świat. Przyczyna jak zawsze błach, chociaż nie mam pojęcia jak doszło do jej spowodowania. 
Na rozwiązanie problemu nakierował mnie Pan z serwisu mówiąc że sterownik komunikuje się na konkretnym porcie (27854), więc zacząłem grzebać w ustawieniach funboxa i kombinować z przekierowaniem portów. Okazało się że firewall na fanboxie był ustawiony na stopień wysoki i zezwalał tylko na połączenia wychodzące z typowych usług jak www, FTP, email a wszystko inne blokował. Po przestawieniu na stopień średni gdzie wszystkie połączenia wychodzące są dozwolone wszystko się naprawiło.

Szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak doszło do tej zmiany bo ostatnio nawet się nie logowałem na router, grunt że wspólnymi siłami udało się problem rozwiązać. 
Dziękuję wszystkim za zainteresowanie tematem i chęć pomocy.

Temat do zamknięcia. Pozdrawiam.



First pagePrevious page5 / 5Next pageLast page
Users on-line: Marlon, tommyp2