Forum  eSterownik.pl  Sterownik brak wyjścia na świat Subskrybuj
First pagePrevious page3 / 5Next pageLast page
2020-03-29 14:28
  puter Posts: 90 Ostrzeżenie: 0
leon, tak tp-link jest skonfigurowany i wszystkie urządzenia (laptopy, komórki) są w stanie połączyć się z nim po wifi, kabel też jest nowy. 

Za chwilę zrobię reset wszystkiego i zobaczymy :|
2020-03-29 14:45
  leon Posts: 343 Ostrzeżenie: 0
Ile masz czasu ten sterownik??? Skoro kabel ok to styki w gniezdzie na kabel nata,mogą przyśniedzieć i będzie słaby styk albo wcale.Czasem mały bzdet a robi wielki problem
2020-03-29 14:52
  rafalsk Posts: 26 Ostrzeżenie: 0
jakby styki zaśniedziały to raczej nie mógłby otworzyć sterownika np. telefonem będąc wewnątrz sieci. Takie moje zdanie.
2020-03-29 14:52
  puter Posts: 90 Ostrzeżenie: 0
Sterownik mam od listopada, więc można powiedzieć że nowy. Samo gniazdo wygląda ok, a rozbierać nic nie będę bo po gwarancji poleci he
2020-03-29 15:10
  leon Posts: 343 Ostrzeżenie: 0
Nie prawda puter,ja dokupowałem moduł radiowy i jakoś musiałem go zamontować.Śrubokręt płaski szeroki i odkręć 4 śruby plastik wyłącz z prądu i zdejmij pokrywę.Będziesz robił restart to tak jak byś wyłączył sterownik z prądu,na jedno wychodzi

dodane 2020-03-29 15:00A zaglądałeś na posta leON22?? Dzisiaj rano dodał (zaglądnij tu) 10 coś tam

dodane 2020-03-29 15:10

    2020-03-29 11:51
                                          

                         leON22          
     Posty: 3500 Ostrzeżenie: 1          Ignoruj:          
Może niech przeczyta ten temat -> TU
2020-03-29 15:39
  Sa1666 Posts: 95 Ostrzeżenie: 0
Leon, zauwaz ze kolega ma wersje 3.5 w ktorej modul jest przylutowany, nie wkladany jak w starszych wersjach. Dodatkowo widzi go lokalnie, co znaczy ze modul dziala. Najwiekszy problem jest taki ze na 3 stronach probujecie tworzyc cuda. Tym bardziej leony ktore nie maja pojecia co gadaja
Masz po drodze wzmacniacz sygnalu. Moze on generuje inny adres ip? Sprawdzales recznie? Czesto gesto routery widza sterownik jako obce urzadzenie i po automacie nie nadaja mu IP. 
2020-03-29 16:01
  leON22 Posts: 5379 Ostrzeżenie: 3
Odezwał się ten co wie najlepiej i ma pojęcie , przecież @puter napisał, że do niedawna mu to wszystko działało i co nagle przestało, bo nagle urządzenia przestały się widzieć  
2020-03-29 16:06
  puter Posts: 90 Ostrzeżenie: 0
Sa1666 masz na myśli czy w tplinku ręcznie wpisywałem adresy?? Jeśli tak to oczywiście tego też już próbowałem. Zastanawia mnie jedno w temacie który podlinkował leON22 jest coś takiego

Nie działa mi połączenie przez esterownik, przez sieć lokalną jest ok
 - Nieprawidłowo ustawiona brama
 - Źle ustawiony identyfikator
 - Brak ustawienia Zdalny serwer: TAK


Chodzi mi wpis brak ustawienia Zdalny Serwer. Jak przez przeglądarkę wejdę na sterownik to na stronie głównej jest coś takiego jak na screne, gdzie można zmienić ten parametr na włączone?? Bo nigdzie tego nie widzę, a może tutaj leży problem??
2020-03-29 16:10
  Sa1666 Posts: 95 Ostrzeżenie: 0
Tak napisal ze nie dzialalo potem na jakis czas wrocilo i teraz klapa. Cos sie musialo zmienic, dostawca ew sie rozlaczyly. Twoim zdaniem modul ethetnet ma 2 oddzielne funkcje? Ze lokalnie moze dzialac ale moze sie uszkodzic w dzialaniu globalnym? I teraz odpisze Twoim stylem epewny
dodane 2020-03-29 16:10No problem lezy w tym ze kolega Leon22 podlinkowal temat ze sterownika w starszej wersji.


2020-03-29 16:10
  puter Posts: 90 Ostrzeżenie: 0
Chłopaki bez kłótni bo są nie potrzebne, a pewnie każdy ma trochę racji

Do niedawna działało, w ustawieniach sieci sam nic nie zmieniałem i wątpię aby orange samo "odłączyło mi piec". Fakt że nie działa i problem gdzieś musi być, tylko pytanie gdzie?
2020-03-29 16:12
  Sa1666 Posts: 95 Ostrzeżenie: 0
Jak dla mnie to trzeba zaczac od podlaczenia sterownika po kablu do glownwgo routera. Mozesz go przenieść blizej kociołka? 
2020-03-29 16:13
  puter Posts: 90 Ostrzeżenie: 0
Sa1666 napisał » 2020-03-29 16:12
Jak dla mnie to trzeba zaczac od podlaczenia sterownika po kablu do glownwgo routera. Mozesz go przenieść blizej kociołka? 



Kurcze myślałem o tym, ale rutera bliżej nie dam rady przynieść, a kabla tak długiego też nie mam :(
2020-03-29 16:17
  Sa1666 Posts: 95 Ostrzeżenie: 0
Mowiles ze wpisywales recznie adresy ip... Ale to rozumiem ze na kompie sprawdziles jaki adres ip brame oraz maske generuje router i takie dane wpisales do sterownika(wcześniejj zmieniajac dhcp na NIE) pamietajac rowniez o tym by zmienic ostatni znak w adresie ip
dodane 2020-03-29 16:17To jest to co mozesz dzis sam Sprawdzic. Od jutra proponuję  telefon do serwisu, niech poszukaja problemu ew wymiana sprzetu. Tylko daj znac o efektach
2020-03-29 16:24
  leon Posts: 343 Ostrzeżenie: 0
Sa1666 zapraszam do mnie! Ja też mam 3.5 i mam sterownik za koszem na węgiel,aby zamontować modół radiowy musiałem odkręcić sam bo taki nakaz dostałem od serwisanta eSterownika.Po odkręceniu pokrywy masz wszystko widoczne oczywiście z kabli i cały sterownik

dodane 2020-03-29 16:24Leon, zauwaz ze kolega ma wersje 3.5 w ktorej modul jest przylutowany paker
2020-03-29 16:25
  Sa1666 Posts: 95 Ostrzeżenie: 0
Leon ale Ty mowisz o module radiowym nie o module ethernet... Modul radiowy sluzy do komunikacji z czujnikami, glowicami i listwami bezprzewodowymi....i co dziwi Cie to ze jak cos dokupiles do sterownika to nikt laskawie nie przyjechal i Ci tego nie zamontowal? Mylisz pojecia. I potem sie dziwic ze taki zamet jest na tym forum...
Prosta zasada.. Nie wiesz-nie pomagaj na sile. Bo wprowqdzasz w blad. I jeszcze sie cieszysz jak by bylo z czego  
2020-03-29 16:30
  puter Posts: 90 Ostrzeżenie: 0
Sa1666 dokładnie tak robiłem. Podsumowując aktualne ustawienia są takie

1. Funbox - Router Główny adres 192.168.1.1, DHCP włączone

2. TPlink - wzmacniacz sygnału (Sygnał łapie z funboxa) do którego po kablu podłączony sterownik, adres 192.168.1.88,  DHCP wyłączone, Adres IP 192.168.1.88, Maska 255.255.255.0, Brama 192.168.1.1, DNS 192.168.1.1

3. Sterownik Pieca - DHCP wyłączone, Adres 192.168.1.47, Maska 255.255.255.0, Brama 192.168.1.1

Czy gdzieś jest błąd waszym zdaniem???
                               
2020-03-29 16:34
  leon Posts: 343 Ostrzeżenie: 0
Czytałeś co pisałem do kolegi??? Musi sprawdzić gniazdo od środka czy jest komunikacja gniazdo sterownik,tam są kabelki jak igła ciękie

dodane 2020-03-29 16:34puter zrób sobie zdjęcie tego co się wyświetla na wyświetlaczu przy piecu i to przepisz na eSterowniku po zalogowaniu się.Miałem ten problem w tamtym roku
2020-03-29 16:35
  Sa1666 Posts: 95 Ostrzeżenie: 0
No czytalem i Ty pisales wielce oburzony ze zakupiles modul RADIOWY i mudiales go sam zamontowac... A tutaj jest mowa o polaczeniu sterownika z internetem do ktorego potrzrbny jest MODUL ETHERNET  przylutowany na stale do PCB sterownika i od srodka to jedyne co moze zrobic to popatrzec jak ladnie go ktos umieścił na PCB sterownika. Ew czy widac jakies okopcenie po przepieciu. 
2020-03-29 16:37
  leon Posts: 343 Ostrzeżenie: 0
Podłączenie sterownika do platformy eSterownik.pl
dodane 2020-03-29 16:36Ale kolega nie ma komunikacji ethernet sterownik

dodane 2020-03-29 16:37Pliki do pobrania!
2020-03-29 16:39
  Sa1666 Posts: 95 Ostrzeżenie: 0
Ok, kolego puter spr te kabelki ktorych nie ma kolega leon ewidentnie nie wie o czym pisze i pisze tylko po to by pisac. No to mamy juz takich dwoch...
A tak serio mozesz ew spr wpisac jeszcze wyzszy ost znak ip od tego co generuje router
First pagePrevious page3 / 5Next pageLast page
Users on-line: anbialek, Darek2, domtychy, endriuu, JacekRadziejowice, juru, lech969, m4rjan, tims64, Zdenek