Rozgrzewamy jesienne temperatury i z tej okazji przygotwaliśmy dla Państwa OBNIŻKI CENOWE wybranych produktów w naszym sklepie eSterownik.pl!
W zakładce "PROMOCJA" znajdziecie wszystkie produkty objęte rabatem
Forum  eSterownik.pl  Sterownik brak wyjścia na świat Subskrybuj
First pagePrevious page2 / 5Next pageLast page
2020-03-28 19:28
  leON22 Posts: 6182 Ostrzeżenie: 3
A sprawdziłeś , czy na połączeniu wifi tplinka z funboxem jest internet po kablu na lapku 
PS. Jak jest net "po kablu" na Tplinku , to coś jest nie teges z kartą sieciową sterownika, dzwoń do ES może oni ogarną temat, pozdrawiam  
2020-03-28 21:56
  cosnekjr Posts: 20 Ostrzeżenie: 0
Na sterowniku masz oczywiście DHCP? Skoro na tp linku po kablu masz neta na laptopie to problem z karta sieciowa. Dziwne jest to ze lokalnie działa. 
2020-03-28 23:04
  puter Posts: 101 Ostrzeżenie: 0
Tak, na sterowniki DHCP włączone. W poniedziałek będę dzwonić do serwisu.
2020-03-29 08:21
  wiktoriano Posts: 277 Ostrzeżenie: 0
puter napisał » 2020-03-28 23:04
Tak, na sterowniki DHCP włączone. W poniedziałek będę dzwonić do serwisu.
Próbowałeś włączyć to DHCP na tp-linku? Dzwoniłeś do tp linka? 


2020-03-29 09:32
  leon Posts: 612 Ostrzeżenie: 0
Witam Palaczki i palaczy.Wykresy spalania są włączone do najbliższego restartu sterownika,jeśli chcecie widzieć wykres spalanie Nie róbcie restartu o ile nie macie potrzeby! Pozdrawiam

dodane 2020-03-29 09:22Do puter      TPLink TL-850RE, na funbox już dawno wyłączyłem wifi bo właśnie sobie nie radził w domu (grube ściany) nawet Ubiqit ledwo daje radę. leON22 w sumie to mogę spróbować włączyć na funbox wifi i sprawdzić, ale czemu miało by to coś zmienić??
dodane 2020-03-29 09:24Witaj kolego.Zamów sobie wzmacniacz wifi w sklepi jeśli nie chcesz po kablu,rozwiąże Twój cały problem.Pozdrawiam

dodane 2020-03-29 09:32
                            

dostępne
107,00 zł Wzmacniacz sygnału Wi-Fi / punkt dostępowy RP-N12 Wzmacniacz sygnału Wi-Fi / punkt dostępowy / mostek do mediów firmy Asus z bezprzewodowym modułem N300
                                
                                
                                    
Dokładnie takie coś
                                                                  
2020-03-29 09:50
  leON22 Posts: 6182 Ostrzeżenie: 3
Po co mu drugi wzmacniacz sygnału, przecież TPLink TL-850RE nim jest  
2020-03-29 10:17
  leon Posts: 612 Ostrzeżenie: 0
Ok leON22 wszystko jest zależne gdzie ma go włączonego,przy piecu czy d domu! bo właśnie sobie nie radził w domu (grube ściany) nawet Ubiqit ledwo daje radę. leON22 w
dodane 2020-03-29 10:17Zmieniałem w lipcu ubiegłego roku piec z kopciucha na eko-groszek,gościu twierdził że na głowicach ma 82% zasięgu a sterownik sobie nie radził.Zamówił wzmacniacz i wszystko zaczeło chodzić.Ale mogę być w błędzie,nie wiadomo z czego są ściany i ile stali w płycie a to jest ważne,nowe budownictwo czy stare
2020-03-29 10:40
  puter Posts: 101 Ostrzeżenie: 0
Funbox sobie nie radził z rozgłoszeniem sieci w całym domu dlatego został dodany ubiquity. TPlink nie ma za zadanie wzmacniać sygnał wifi bo nie jest to potrzebne chodzi tylko o port ethernet żeby podpiąć sieć. Więc kolejne wzmacniacze nic tu nie dadzą, inny raczej też nie ma sensu skoro po kablu z tego tplinka w laptopie internet jest.

Wiktoriano na tplinku nie mam możliwości włączyć ani wyłączyć dhcp jest na auto i niema  możliwość zmiany tego.

Inna sprawa że od listopada aż do połowy marca wszystko działało prawidłowo na takich samych ustawieniach. 
2020-03-29 11:07
  leon Posts: 612 Ostrzeżenie: 0
Przecież jest taka opcja by TPlink włączyć do gniazda nie daleko pieca i od niego podpiąć kabel do sterownika
2020-03-29 11:17
  leON22 Posts: 6182 Ostrzeżenie: 3
Przecież @puter tak ma podłączone
2020-03-29 11:22
  leon Posts: 612 Ostrzeżenie: 0
Funbox sobie nie radził z rozgłoszeniem sieci w całym domu dlatego został dodany ubiquity. TPlink nie ma za zadanie wzmacniać sygnał wifi bo nie jest to potrzebne chodzi tylko o port ethernet żeby podpiąć sieć. Więc kolejne wzmacniacze nic tu nie dadzą, inny raczej też nie ma sensu skoro po kablu z tego tplinka w laptopie internet jest.
dodane 2020-03-29 11:22Odkręć pokrywę na sterowniku ale wcześniej wyłącz go z zasilania,sprawdz kabelki od gniazda ethernet
2020-03-29 11:29
  leON22 Posts: 6182 Ostrzeżenie: 3
leon przecież cały czas o tym mowa , nie wiem czego nie rozumiesz  Problemem jest brak połączenia sterownika z netem
2020-03-29 11:38
  leon Posts: 612 Ostrzeżenie: 0
Skoro po zalogowaniu się na eSterownik ma u góry po prawej na zielono POŁĄCZONY to sterownik ma wifi,jeśli jest tak to nie u putera jest problem
2020-03-29 11:51
  leON22 Posts: 6182 Ostrzeżenie: 3
Może niech przeczyta ten temat -> TU
2020-03-29 11:55
  leon Posts: 612 Ostrzeżenie: 0
leON22 Jesteś num1! Dla zainteresowanych problemem podpięcia sterownik ---> ethernet
2020-03-29 12:28
  rafalsk Posts: 28 Ostrzeżenie: 0
puter napisał » 2020-03-29 10:40
Funbox sobie nie radził z rozgłoszeniem sieci w całym domu dlatego został dodany ubiquity. TPlink nie ma za zadanie wzmacniać sygnał wifi bo nie jest to potrzebne chodzi tylko o port ethernet żeby podpiąć sieć. Więc kolejne wzmacniacze nic tu nie dadzą, inny raczej też nie ma sensu skoro po kablu z tego tplinka w laptopie internet jest.

Wiktoriano na tplinku nie mam możliwości włączyć ani wyłączyć dhcp jest na auto i niema  możliwość zmiany tego.


Inna sprawa że od listopada aż do połowy marca wszystko działało prawidłowo na takich samych ustawieniach. 



Kolego @puter, poradziłeś sobie z problemem?
Jesteś pewien, że nie masz innych opcji w tplinku odnośnie dhcp prócz auto?
Mam ten sam repeater i pamiętam, że też miałem problemy z dostępem przez gniazdo ethernet w tym właśnie tplinku. Wprawdzie kamera była podpięta, a nie sterownik ale też czasem dostęp do kamery był, a innym razem nie.
W moim tp-linku w zakładce mogę ustawić DHCP na auto (wtedy czasem było dobrze, a czasem nie), DHCP włączone i DHCP wyłączone.




2020-03-29 13:30
  puter Posts: 101 Ostrzeżenie: 0
rafalsk okazało się że miałem starą wersję oprogramowania na tp-linku po aktualizacji ustawienia DHCP pojawiło się. Wyłączyłem je na stałe, ale sterownik dalej nie ma internetu.
2020-03-29 13:42
  leon Posts: 612 Ostrzeżenie: 0
puter a skonfigurowałeś tp-linka z czyś tam z kąd bierze sygnał??? Jeśli tak to daj na laptopie szyszukiwanie sieci wifi,jeśli wyszuka to jest dobrze.Pozostaje kabel do sterownika i na końcu sterownik
2020-03-29 13:50
  rafalsk Posts: 28 Ostrzeżenie: 0

Rozumiem. Jak na razie pomysłów mi brak. Jeśli net jest na laptopie gdy podłączasz go kablem zamiast sterownika (a tak zrozumiałem), to albo coś jest po stronie platformy e-sterownik, albo też jednak "coś" bliżej nieokreślonego blokuje akurat może konkretny adres ip Twojego sterownika. Tylko co, to nie mam niestety pojęcia
Jedyne co JESZCZE mi teraz przychodzi do głowy to po wgraniu nowej wersji do tp-linka i zmianie tego DHCP, Wyłączyć wszystko począwszy od FunBoxa, a kończywszy na sterowniku, a następnie włączać wszystko po kolei.

2020-03-29 14:06
  leON22 Posts: 6182 Ostrzeżenie: 3
Czasem najprostrze rozwiązania typu  reset przynoszą skutek pod warunkiem, że wszystko jest ok po stronie ES I sterownika pewny
First pagePrevious page2 / 5Next pageLast page
Users on-line: bbaarrtteekk, bogna997, Djack, heniekwi, klaudiuszdrapacz66, kleta667, michas1978, MS_ster, petrzycha, rebuc, schupa, sokolowc, twardy201, Udvojice, Wilk