Forum eSterownik.pl Sterownik brak wyjścia na świat Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 5Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
leON22
![]() |
A sprawdziłeś , czy na połączeniu wifi tplinka z funboxem jest internet po kablu na lapku
![]() PS. Jak jest net "po kablu" na Tplinku , to coś jest nie teges z kartą sieciową sterownika, dzwoń do ES może oni ogarną temat, pozdrawiam ![]() |
|||
|
||||
cosnekjr
![]() |
Na sterowniku masz oczywiście DHCP? Skoro na tp linku po kablu masz neta na laptopie to problem z karta sieciowa. Dziwne jest to ze lokalnie działa.
|
|||
|
||||
puter
![]() |
Tak, na sterowniki DHCP włączone. W poniedziałek będę dzwonić do serwisu.
|
|||
|
||||
wiktoriano
![]() |
puter napisał » 2020-03-28 23:04 Próbowałeś włączyć to DHCP na tp-linku? Dzwoniłeś do tp linka? Tak, na sterowniki DHCP włączone. W poniedziałek będę dzwonić do serwisu. |
|||
|
||||
leon
![]() |
Witam Palaczki i palaczy.Wykresy spalania są włączone do najbliższego restartu sterownika,jeśli chcecie widzieć wykres spalanie Nie róbcie restartu o ile nie macie potrzeby
![]() dodane 2020-03-29 09:22Do puter TPLink TL-850RE, na funbox już dawno wyłączyłem wifi bo właśnie sobie nie radził w domu (grube ściany) nawet Ubiqit ledwo daje radę. leON22 w sumie to mogę spróbować włączyć na funbox wifi i sprawdzić, ale czemu miało by to coś zmienić?? dodane 2020-03-29 09:24Witaj kolego.Zamów sobie wzmacniacz wifi w sklepi jeśli nie chcesz po kablu,rozwiąże Twój cały problem.Pozdrawiam dodane 2020-03-29 09:32 dostępne 107,00 zł Wzmacniacz sygnału Wi-Fi / punkt dostępowy RP-N12 Wzmacniacz sygnału Wi-Fi / punkt dostępowy / mostek do mediów firmy Asus z bezprzewodowym modułem N300 Dokładnie takie coś |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Po co mu drugi wzmacniacz sygnału, przecież TPLink TL-850RE nim jest
![]() |
|||
|
||||
leon
![]() |
Ok leON22 wszystko jest zależne gdzie ma go włączonego,przy piecu czy d domu
![]() dodane 2020-03-29 10:17Zmieniałem w lipcu ubiegłego roku piec z kopciucha na eko-groszek,gościu twierdził że na głowicach ma 82% zasięgu a sterownik sobie nie radził.Zamówił wzmacniacz i wszystko zaczeło chodzić.Ale mogę być w błędzie,nie wiadomo z czego są ściany i ile stali w płycie a to jest ważne,nowe budownictwo czy stare |
|||
|
||||
puter
![]() |
Funbox sobie nie radził z rozgłoszeniem sieci w całym domu dlatego został dodany ubiquity. TPlink nie ma za zadanie wzmacniać sygnał wifi bo nie jest to potrzebne chodzi tylko o port ethernet żeby podpiąć sieć. Więc kolejne wzmacniacze nic tu nie dadzą, inny raczej też nie ma sensu skoro po kablu z tego tplinka w laptopie internet jest.
Wiktoriano na tplinku nie mam możliwości włączyć ani wyłączyć dhcp jest na auto i niema możliwość zmiany tego. Inna sprawa że od listopada aż do połowy marca wszystko działało prawidłowo na takich samych ustawieniach. |
|||
|
||||
leon
![]() |
Przecież jest taka opcja by TPlink włączyć do gniazda nie daleko pieca i od niego podpiąć kabel do sterownika
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Przecież @puter tak ma podłączone
![]() |
|||
|
||||
leon
![]() |
Funbox sobie nie radził z rozgłoszeniem sieci w całym domu dlatego został dodany ubiquity. TPlink nie ma za zadanie wzmacniać sygnał wifi bo nie jest to potrzebne chodzi tylko o port ethernet żeby podpiąć sieć. Więc kolejne wzmacniacze nic tu nie dadzą, inny raczej też nie ma sensu skoro po kablu z tego tplinka w laptopie internet jest.
dodane 2020-03-29 11:22Odkręć pokrywę na sterowniku ale wcześniej wyłącz go z zasilania,sprawdz kabelki od gniazda ethernet |
|||
|
||||
leON22
![]() |
leon przecież cały czas o tym mowa , nie wiem czego nie rozumiesz
![]() ![]() |
|||
|
||||
leon
![]() |
Skoro po zalogowaniu się na eSterownik ma u góry po prawej na zielono POŁĄCZONY to sterownik ma wifi,jeśli jest tak to nie u putera jest problem
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Może niech przeczyta ten temat -> TU
![]() |
|||
|
||||
leon
![]() |
leON22 Jesteś num1
![]() |
|||
|
||||
rafalsk
![]() |
puter napisał » 2020-03-29 10:40 Funbox sobie nie radził z rozgłoszeniem sieci w całym domu dlatego został dodany ubiquity. TPlink nie ma za zadanie wzmacniać sygnał wifi bo nie jest to potrzebne chodzi tylko o port ethernet żeby podpiąć sieć. Więc kolejne wzmacniacze nic tu nie dadzą, inny raczej też nie ma sensu skoro po kablu z tego tplinka w laptopie internet jest. Wiktoriano na tplinku nie mam możliwości włączyć ani wyłączyć dhcp jest na auto i niema możliwość zmiany tego. Inna sprawa że od listopada aż do połowy marca wszystko działało prawidłowo na takich samych ustawieniach. Kolego @puter, poradziłeś sobie z problemem? Jesteś pewien, że nie masz innych opcji w tplinku odnośnie dhcp prócz auto? Mam ten sam repeater i pamiętam, że też miałem problemy z dostępem przez gniazdo ethernet w tym właśnie tplinku. Wprawdzie kamera była podpięta, a nie sterownik ale też czasem dostęp do kamery był, a innym razem nie. W moim tp-linku w zakładce mogę ustawić DHCP na auto (wtedy czasem było dobrze, a czasem nie), DHCP włączone i DHCP wyłączone. ![]() |
|||
|
||||
puter
![]() |
rafalsk okazało się że miałem starą wersję oprogramowania na tp-linku po aktualizacji ustawienia DHCP pojawiło się. Wyłączyłem je na stałe, ale sterownik dalej nie ma internetu.
|
|||
|
||||
leon
![]() |
puter a skonfigurowałeś tp-linka z czyś tam z kąd bierze sygnał??? Jeśli tak to daj na laptopie szyszukiwanie sieci wifi,jeśli wyszuka to jest dobrze.Pozostaje kabel do sterownika i na końcu sterownik
|
|||
|
||||
rafalsk
![]() |
Rozumiem. Jak na razie pomysłów mi brak. Jeśli net jest na laptopie gdy podłączasz go kablem zamiast sterownika (a tak zrozumiałem), to albo coś jest po stronie platformy e-sterownik, albo też jednak "coś" bliżej nieokreślonego blokuje akurat może konkretny adres ip Twojego sterownika. Tylko co, to nie mam niestety pojęcia ![]() Jedyne co JESZCZE mi teraz przychodzi do głowy to po wgraniu nowej wersji do tp-linka i zmianie tego DHCP, Wyłączyć wszystko począwszy od FunBoxa, a kończywszy na sterowniku, a następnie włączać wszystko po kolei. |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Czasem najprostrze rozwiązania typu reset przynoszą skutek pod warunkiem, że wszystko jest ok po stronie ES I sterownika
![]() |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 5Następna stronaOstatnia strona | ||||