Forum eCoal.pl v3.5 Elektroniczna zawleczka Subskrybuj | ||||
|
||||
piterekzioberek
|
Czy ktoś może już zastosował w OEPM elektroniczną zawleczkę jak ta z tego linku:
https://www.kom-ster.pl/sklep/elektroniczna-zawleczka/elektroniczna-zawleczka-modul-do-podajnikow-detail. Jak myślicie, czy da się to zaadoptować do podajnika ze sterownikiem eCoal ?
|
|||
|
||||
starplus
|
Da się.
|
|||
|
||||
piterekzioberek
|
Pytanie czy sterownik eCoal wygeneruje alarm zerwanej zawleczki gdy zadziała układ przeciążeniowy po zablokowaniu podajnika ? Chodzi o to aby został wysłany email z alarmem. Teoretycznie tak, bo gdy zostanie odcięte zasilanie silnika to przestaną być generowane impulsy z czujnika zawleczki. Czy ktoś to już przerabiał i może to potwierdzić ? Pytam ponieważ zastanawiam się nad zastosowaniem takiej modyfikacji.
|
|||
|
||||
miazio
|
zawleczkę zerwało mi 3-4 razy na 7 lat pracy wie wole kupić kilka zawleczek za 3 złote niz to za 78+ koszt przesyłki
|
|||
|
||||
piterekzioberek
|
"Mądrego człowieka to i dobrze posłuchać" . Czasami potrzebny jest ktoś kto człowieka wyhamuje. Przekonałeś mnie kolego. Nie opłaca się. Tym bardziej, że powód blokady podajnika i tak trzeba usunąć, więc pobrudzić się i tak trzeba. Ja ze swojej strony zamykam temat.
|
|||
|
||||
sq9tbu
|
Ja użytkuje 4 lata 1 zawleczka. Była śruba w węglu.
|
|||
|
||||
Sven75
|
Zawleczka to zwykła wzmocniona śruba 5x50 oc. stal kl.8.8 a więc bardzo niski koszt. Nie warto więc kombinować. Zrywa tylko wtedy jak kupisz najgorszy sort grochu pomieszany z kamieniami więc wystarczy zadbać o opał.
|
|||