Forum eCoal.pl v3.5 Wysoką temperatura podajnika Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
sq9tbu
|
Nie widzę zdjęcia przymocowania czujnika do podajnika.
|
|||
|
||||
Smok
|
sq9tbu napisał » 2020-01-27 10:24 Kup czekoladę dzieciom a sreberkiem owiń czujnik powrotu do rurki a na to załóż otuline ocieplającą rurki i ściągnij trytytkami. Co masz tak ciemno na wejściu wylotu spalin do ściany? To farba dodane 2020-01-27 10:29 sq9tbu napisał » 2020-01-27 10:27 Nie widzę zdjęcia przymocowania czujnika do podajnika. Jest z boku na podajniku przed kotłem później mogę zrobić zdjęcie. |
|||
|
||||
sq9tbu
|
Kiedyś to pisałem zbyt duża temperatura : uszkodzony czujnik, nie skalibrowany, źle zamocowany, źle umiejscowiony, duży ciąg, kaloryczny węgiel, za mało podań węgla, za długi postój, za mało wiatru.
dodane 2020-01-27 10:34Kiedyś to pisałem zbyt duża temperatura : uszkodzony czujnik, nie skalibrowany, źle zamocowany, źle umiejscowiony, duży ciąg, kaloryczny węgiel, za mało podań węgla, za długi postój, za mało wiatru. |
|||
|
||||
gmaj22
|
karoka65 napisał » 2020-01-25 12:07 Jakie dobrze jak dalej powrót 36? Ty wiesz w ogóle o czym się pisze? o ten powrót pytam? dodane 2020-01-25 12:07Leon a wiesz dlaczego nici z tej ochrony? bo mi się wydaje że wiem. Teraz czekamy na tego" wiemmmm ale nieee powiemmmm" Mnie się też wydaje się wiem i powiem: czujnik powrotu jest na rurze powrotu z 4D a nie kotła PS: Nie doczytałem, że odpowiedz juz była Ale przy okazji: co prawda nie ma to wpływu na temperature podajnika, ale przyczepić się do 4D muszę. Tam jest zasilanie z kotła od dołu a wyjście na instalację z boku. Neutralne położenie (5) powinno ustawiać przegrodę w poziomie, dlatego sprawdzić,czy przypadkiem nie jest w pionie? @Smok cyt: "Jest z boku na podajniku przed kotłem później mogę zrobić zdjęcie." I przymocowany plastikową opaską? |
|||
|
||||
Smok
|
||||
|
||||
sq9tbu
|
Wydaje mi się że trzeba by skalibrować ten czujnik. Nie masz jakiegoś pirometru aby strzelić w podajnik koło czujnika i zmierzyć temperaturę? Ja sobie kupiłem na aligroszu za pare groszy i wiele razy mi się przydał. Nawet do cylindra motoru
Np taki jakis tam pirometr |
|||
|
||||
Smok
|
Mam taki termometr tylko narazie wysoka temperatura ustala. Zastanawiam się dlaczego w dzień są wachania temperatury, czy to nie wina 4d jak dużo się otwiera to wychladza układ.
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||